Розвиток співробітництва з університетами Туреччини

Shares

Протягом останніх років Державному університету «Житомирська політехніка» вдалося налагодити співробітництво з вісьмома турецькими університетами, з якими реалізується активна міжнародна співпраця, як в рамках спільних проектів, так і відповідно за двосторонніми договорами. Попри те, наш університет й надалі продовжує роботу над нарощенням кількості партнерів серед турецьких ЗВО.

Впродовж попереднього тижня начальником відділу міжнародних зв’язків Мамраєм В.В. проведено зустрічі з керівництвом міжнародних відділів, а також представниками відповідних факультетів двох університетів м. Испарта:

Університет ім. Сулеймана Деміреля (www.sdu.edu.tr):

Університет прикладних наук (www.isparta.edu.tr):

За результатами проведених переговорів досягнуто домовленості про налагодження співробітництва між Житомирською політехнікою та  турецькими ЗВО, а саме стосовно підписання договорів про співпрацю, а також щодо подальшої спільної підготовки проектів за програмами Mevlana та Erasmus+.

Університет ім. Сулеймана Деміреля м. Испарта засновано 1992 р.

Кількість студентів – 45 тис. осіб. До складу університету входять 6 інститутів, 15 факультетів, 4 вищих школи, 3 професійні коледжі, 47 науково-дослідницькі центри, а також університетська лікарня.

 

Університет прикладних наук м. Испарта було засновано 2018 року, шляхом відокремлення зі складу згаданого вище ЗВО факультетів технічного та прикладного профілів.

Заклад налічує 7 факультетів (в тому числі туризму і менеджменту), 3 школи, 12 дослідницьких центрів. В університеті навчається 20000 студентів. Даний університет є одним з наймолодших в крайні, проте таким, що динамічно розвивається.

Сподіваємося на подальше співробітництво з новими закордонними партнерами!

Відділ міжнародних зв’язків

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */