Розвиток співпраці з Середземноморським університетом м. Анталія

Shares

Державний університет «Житомирська політехніка» активно розвиває міжнародні зв’язки, залучаючи до співробітництва закордонні ЗВО з багатьох країн. Впродовж останнього часу досить вдало реалізується співпраця з університетами Туреччини. Подовжуючи даний поступ, наш університет налагоджує зв’язки і розширює коло партнерів серед турецьких навчальних закладів.

Черговим ЗВО, з яким вдалося налагодити комунікацію, став Середземноморський університет м. Анталія.

16 грудня відбулася зустріч начальника відділу міжнародних зв’язків Житомирської політехніки доц. Мамрая В.В. з керівником підрозділу академічної мобільності, офісу міжнародних справ др. Ділек Хале Айбар та координатором програм Еразмус економічного факультету проф. Райфе Мельтем Єткін Оьзбюк.

За результатами переговорів, досягнуто домовленості щодо розвитку співпраці між структурними підрозділами, що забезпечують навчання за освітніми програмами економічного профілю: «Маркетинг», «Менеджмент», «Фінанси»; а саме, щодо спільної підготовки проектів за програмами Mevlana та Erasmus+.

Зважаючи на виключні обставини, в яких наразі перебуває наша держав, а також з метою якнайшвидшої практичної реалізації академічного співробітництва, між сторонами було достроково підписано міжінституційну угоду в рамках програми Erasmus+. Таким чином, починаючи з наступного навчального семестру, викладачі Житомирської політехніки, факультету бізнесу і сфери обслуговування, матимуть можливість проходити стажування на базі нового партнерського ЗВО.

Також найближчим часом очікується проведення он-лайн зустрічі між керівництвом підрозділів, що забезпечують навчання за згаданими вище освітніми програмами.

Середземноморський Університет – державний дослідницький університет, було засновано 1982 року в м. Анталія. На сьогоднішній день в університеті навчається 65000 студентів. До складу ЗВО входить 24 факультети, 7 інститутів, 6 вищих шкіл, 3 професійних коледжі, 57 науково-дослідницьких центри, консерваторія і університетська клініка. Навчання проходить за 240 освітніми і науковими програмами.

З моменту свого заснування Середземноморський Університет займає провідні позиції серед найкращих навчальних закладів Туреччини. За національним консолідованим рейтингом університет займає 7 місце в республіці, а також 5 місце за кількістю академічних публікацій.

Середземноморський університет вважається другим найкрасивішим університетом Туреччини після Університету Богазічі, його кампус має широку зелену територію та знаходиться неподалік від пляжу Коньяалти.

Сподіваємося на подальший успішний розвиток співпраці з новим закордонним партнером!

Відділ міжнародних зв’язків

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */