Робоча зустріч з командами успішних проєктів напряму Жана Моне програми Erasmus+

Shares

2 грудня відбулось продовження онлайн-зустрічі з лідерами успішних проєктів напряму Жана Моне, яка 23 листопада вимушено перервалась через повітряну тривогу з подальшим масованим ракетним обстрілом усієї території України.

Організаторами онлайн-зустрічі виступили Державний університет «Житомирська політехніка» та Національний університет «Львівська політехніка».

В рамках заходу команда проєкту «Інтеграція рамок та норм ЄС в сфері індустрії блочного каменю в Україні​» (INTEUAS) презентувала основні положення та очікувані результати даного проєкту. Серед запрошених спікерів із вітальним словом і загальними рекомендаціями щодо реалізації проєктів даного напряму виступив проєктний менеджер Національного Еразмус+ офісу в Україні Петро КРАЙНІК.

Співорганізатор заходу Ярина ТУРЧИН, д.політ.н., проф., директор Інституту гуманітарних і соціальних наук Національного університету «Львівська політехніка», презентувала проєкт Жана Моне Кафедри «Європейські студії для студентів технічних спеціальностей Національного університету «Львівська політехніка» (EUSTS) та надала практичні поради щодо стимулювання розвитку Європейських студій у ЗВО України та формування знань студентів про ЄС та євроінтеграцію.

Досвідчена менеджерка проєктів напряму Жана Моне Олена МЕЛЬНИК, к.т.н., доц., керівник проєктного сектору, старший науковий співробітник науково-дослідної частини Сумського національного аграрного університету, доцент кафедри екології та ботаніки, тренер та експерт національного агенства із забезпечення якості вищої освіти презентувала проєкт Жана Моне Кафедри «Кліматичне лідерство ЄС» (EUCLead), розповіла про попередній досвід реалізації численних проєктів Жана Моне, ініціатором яких був СНАУ, про можливості для університетів і викладачів у рамках ініціативи «Українська асоціація викладачів і дослідників європейської інтеграції» (APREI) та про виклики реалізації міжнародних проєктів під час пандемії Covid-19 та під час війни в Україні.

Досвідчена менеджерка проєктів напряму Жана Моне Ольга ГОЛОВКО, к.ю.н., ст.. викладач кафедри інтелектуальної власності та приватного права факультету соціології та права НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського», старший науковий співробітник ДНУ «Інститут інформації, безпеки і права Національної академії правових наук України» виступила із загальною презентацією проєкту Жана Моне Кафедри «Європейська інтеграція: законодавство та Інтернет речей» (EULIOT) та обґрунтувала важливість цифрової трансформації суспільства в умовах євроінтеграції.

Членкиня проєктної команди Марія ДУБНЯК, к.ю.н., ст. викладач кафедри інформаційного, господарського та адміністративного права ФСП НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського», старший науковий співробітник ДНУ «Інститут інформації, безпеки і права Національної академії правових наук України» розповіла про методику опанування навчальної дисципліни в рамках проєкту EULIOT та презентувала результати даного проєкту.

Також у рамках зустрічі командою проєкту EUSTS було організовано Інтерактивне заняття «Європейський Союз та можливості для молоді». К.політ.н., доц. Львівської політехніки Ольга ІВАСЕЧКО презентувала доповідь «ЄС як актор міжнародних відносин» та розповіла студентам про головні інституції, символи, цінності, принципи та пріоритети ЄС на найближчі кілька років.

Юлія ВАЙДА, посолка європейської молоді й активна учасниця «Ініціативи ЄС Східне партнерство», проєктна менеджерка Girls Diplomatic Academy у громадській організації «Жіноча ліга», студентка IV курсу кафедри політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки, ознайомила студентів Житомирської політехніки з ініціативою ЄС «Посли європейської молоді», особливостями реалізації проєктів за підтримки програми «EU4Youth Alumni Network», а також можливостями та перспективами для студентів в рамках даних ініціатив.

Більше 20 студентів факультету гірничої справи, природокористування та будівництва Державного університету «Житомирська політехніка» доєдналися до обговорення, були максимально активними, а також проявили зацікавленість у подальшому дослідженні питань ЄС не тільки в гірництві, а й у інших сферах суспільного життя.

Викладачі з близько 20 ЗВО України доєдналися до заходу особисто або онлайн, отримавши практичні поради для розробки та реалізації власних проєктів.

За результатами зустрічі було погоджено підписання договорів про науково-технічне співробітництво та спільну діяльність з НУЛП та СНАУ, що в майбутньому сприятиме поглибленню співпраці між університетами та підготовці спільних національних та міжнародних проєктів.

Відеозапис зустрічі та інтерактивного заняття можливо переглянути за посиланням.

Презентації учасників доступні за посиланням.

Щиро дякуємо партнерам за продуктивну синергію проєктів!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */