Проректор Житомирської політехніка Олена Денисюк – учасниця проєкту “Інноваційний університет”

Shares

Life long learning – можливість постійно бути в русі, розширювати коло спілкування та власні знання. Протягом місяця з 7 листопада по 2 грудня проректор з науково-педагогічної роботи та молодіжної політики Житомирської політики Олена Денисюк взяла участь у проєкті «Інноваційний університет і лідерство. Фаза VI «Моделі академічної автономії та університет в системі освіти впродовж життя». Проєкт реалізується протягом листопада 2022 – червня 2023.

Проєкт здійснюється за підтримки Міністерства освіти і науки Республіки Польща, Міністерства освіти і науки України та під почесним патронатом Фундації польських ректорів – Інституту суспільства знань. Співорганізатори проекту є Факультет «Вільних мистецтв і наук» («Artes Liberales») Варшавського університету, Ягеллонський університет (Краків, Польща), Фонд «Інститут «Artes Liberales» (Варшава, Польща) у співпраці зі Спілкою ректорів вищих навчальних закладів України та Міжнародним благодійним фондом “Міжнародний фонд досліджень освітньої політики”.⠀

Участь у проєкті складається з двох частин. Перша частина передбачала курс тренінгів, які відбулись на базі Варшавського університету та Ягеллонського університету у Кракові, індивідуальні консультації з експертами та робота над власним міні-проєктом. Друга частина проєкту  – це трансформація здобутого досвіду у закладі вищої освіти та  участь в червні 2023 року у підсумковому семінарі, на якому учасники представлятимуть свої міні-проекти з удосконалення роботи своїх університетів, академічних центрів, або, навіть, всієї системи вищої освіти України в обраних напрямах.

В останній день  першої частини проєкту «Інноваційний університет та лідерство. Фаза VI: Моделі академічної свободи та університет в системі освіти впродовж життя» всі учасники презентували свої індивідуальні або групові мікропроекти для впровадження у життя рідних університетів. Олена Денисюк презентувала одноосібний проєкт «Ефективне управління системою life long learning у Державному університеті «Житомирська політехніка».⠀

За результатами доповідей, можна впевнено констатувати, що всіх учасників проекту «Інноваційний університет та лідерство» чекають неймовірно цікаві наступні півроку, під час яких всі вони будуть намагатися втілити ідеї та здобутий досвід у життя і, відповідно, представлять результати на підсумковій зустрічі у 2023 році.⠀

Вдячні організаторам проєкту за фаховий підхід в організації порядку денного та можливість отримання актуальної інформації для роздумів, осмислення й впровадження у власному досвіді. Всіх спікерів об’єднував рівень фахової підготовки, бажання поділитися власним досвідом та допомогти у вирішенні дискусійних питань. Крім того, даний проєкт – це й можливість пізнати історію, традиції, багату культурну спадщину дружньої Польщі.

Особлива подяка проф. Тарасу Фінікову, координатору проекту з української сторони та проф. Роберту А. Сухарські, координатору проекту з польської сторони за ідеї та супровід проєкту.

Проєкт «Інноваційний університет» – це неймовірні можливості для саморозвитку та пошуку перспектив розвитку вітчизняних закладів вищої освіти!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */