Науковці Житомирської політехніки – члени журі І етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту робіт учнів-членів МАН України

Shares

15-16 грудня 2022 р. відбувся І етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Житомирського міського наукового товариства МАН України. Серед членів журі конкурсу були науковці Державного університету «Житомирська політехніка»:
Олена УВАЄВА – професор кафедри наук про Землю і Марія КОРБУТ – доцент кафедри екології та природоохоронних технологій.

Учні підготували різнопланові наукові роботи на актуальні для сьогодення питання, а саме: стратегічні аспекти подолання екологічних наслідків війни в Житомирській області, дослідження та аналіз екологічної ситуації на Житомирщині за допомогою використання методів космічного дистанційного зондування землі, еколого-агрохімічна оцінка стану ґрунтового покриву на території ТОВ «Адонікс» Баранівського району, призначення потенційно небезпечних комбінацій лікарських засобів в закладах охорони здоров’я Житомирської області, вплив типу вулика на господарські ознаки та якість меду бджоли медоносної, вплив роїння на біологічні та господарсько-корисні ознаки бджоли медоносної та інші.

За підсумками трьох випробувань, передбачених конкурсом (заочне оцінювання дослідницької роботи, постерний захист та наукова конференція), члени журі визначили переможців конкурсу МАН. У межах профорієнтаційної роботи викладачі факультету гірничої справи, природокористування та будівництва розповіли про переваги навчання в університеті та запросили молодь на екскурсію.

Вітаємо переможців конкурсу та бажаємо успіхів на обласному та Всеукраїнському етапі!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */