Відкрита лекція frontend розробника компанії Beetroot Романа Мельниченка для студентів Житомирської політехніки

Shares

24 листопада 2022 р. в рамках вивчення навчальної дисципліни «Цифрові технології в економіці та управлінні» гостьову лекцію на тему «Ключові поняття в сфері застосування криптовалюти» для бакалаврів, магістрантів і аспірантів за спеціальностями 051 «Економіка» та 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» провів frontend developer компанії Beetroot Роман МЕЛЬНИЧЕНКО.

Слухачами лекції стали студенти груп ЕК-3, ЕК-4, ЕК-4к, ЕК-5, ЕК-5к, ЕПМ-20 (спеціальність 051 «Економіка»), груп ФБС-5, ФБС-6, ФБС-7, ФБСМ-8 (спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування») факультету бізнесу та сфери обслуговування, а також аспіранти та викладачі кафедри фінансів та цифрової економіки. Відзначимо, що магістри групи ФБСМ-8 прослухали відкриту лекцію в межах ОК «Ринок фінансових послуг», магістри групи ЕПМ-20 – в межах ОК «Цифрове підприємництво в дії», а аспіранти спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» – в межах ОК «Фінанси, банківська справа та страхування: проблеми та перспективи».

Роман Миколайович почав зустріч з розкриття загального розуміння криптовалюти як цифрового активу та водночас платіжної системи, пояснив значення волатильності у процесах купівля-продажу криптовалюти. Це дозволило аргументувати власне ставлення лектора до перспектив розвитку крипторинку.

Присутнім особливо сподобалася класифікація криптовалют на загальновідомий біткоїн та всі інші цифрові активи-альтернативи (альткоїни). Було акцентовано увагу і на таких аспектах функціонування крипторинку, як використання монет з низькою капіталізацією (шіткоїнів), лонг- і шорт- угодах трейдера на біржі криптовалюти та ін.

Під кінець онлайн-зустрічі запрошений гість відзначив також важливість розуміння термінології та стратегій трейдингу, використання «кредитних плечей» (співвідношення між власними коштами трейдера і позиковими засобами, які трейдер бере у свого брокера) як можливих тем для окремої ґрунтовної бесіди зі студентами.

Дякуємо Роману Миколайовичу за приділений час в таких складних умовах і таку цікаву та змістовну лекцію, наповнену сучасними поняття зі сфери застосування криптовалюти в Україні та світі. Впевнені у подальшій продуктивній співпраці в цьому напрямі!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */