Онлайн-засідання дослідницького центру екологічного розвитку «ECOSVIT» та центру екологічного розвитку студентства «ECOstep»

Shares

Сьогодні екологічна наука стає капіталовкладенням у світовий сталий розвиток. Через дослідження та освіту молоді вчені як учасники глобального інформаційного процесу сприяють створенню і розповсюдженню екологічних знань. Але, з чого починати втілювати свої ідеї та напрацювання? Відповідь проста – не боятись висловлювати свою думку та частіше презентувати свої напрацювання громадськості. А гарним інструментом для цього є написання та публікація тез доповідей та виступи на конференціях.

Саме цій темі, сьогодні, 14 листопада, було присвячене онлайн-засідання дослідницького центру екологічного розвитку «ECOSVIT» та центру екологічного розвитку студентства «ECOstep» Державного університету «Житомирська політехніка».

Написання тез є творчим процесом, що потребує певних знань і навичок. Своїм досвідом і практичними навичками зі здобувачами освіти поділились: професор, д.т.н. Бордюг Наталія Сергіївна, доценти: к.с.-г.н. Мельник-Шамрай Вікторія Вікторівна, к.е.н. Кірейцева Ганна Вікторівна, к.т.н. Корбут Марія Броніславівна.

Учасники зустрічі отримали відповіді на такі питання:

    • З чого почати писати тезу?
    • Як обрати тему?
    • Яка структура тез та наукових статей?
    • Де брати інформацію та як працювати з її джерелами?
    • Що таке плагіат?
    • Як оформити тези?
    • Які типові помилки трапляються в тезах?

Також познайомились із основними положеннями щодо академічної доброчесності здобувачів освіти та науковців.

Кожен науковець скаже: недостатньо просто написати хороший матеріал або зробити відкриття, потрібно його якісно презентувати. І надалі це дозволить розкрити потенціал і значимість дослідження, допомогти знайти джерела фінансування наукових розробок та стартапів.

Дякуємо всім учасникам за ініціативність та участь у заході!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */