«Інвазійні види: загрози та методи контролю»: відкрита лекція зі стейкхолдером Н.А. Пашкевич для студентів Житомирської політехніки

Shares

9 листопада 2022 року відбулася відкрита лекція Наталії Анатоліївни Пашкевич, кандидата біологічних наук, старшого наукового співробітника відділу геоботаніки та екології Інституту ботаніки ім. М.Г. Холодного НАН України на тему “Інвазійні види: загрози та методи контролю”.

Сучасні тенденції до збільшення кількості “вселенців” до наших екосистем мають піддаватись інтенсифікованій увазі. Опісля нищення місць перебування інвазійні види становлять найбільшу загрозу для світового біорізноманіття. Такі явища в Україні стають все частішими, тому контроль за поширенням інвазійних видів тварин і рослин є сьогодні дуже актуальним і важливим.

Так, лектор Н.А. Пашкевич цікаво та ґрунтовно розповіла про суть поняття «інвазійних видів», розповіла про ті, які вже стали для нас повсякденними, (для прикладу жук-Сонечко або Гармонія). Здобувачі освіти мали змогу познайомитися з  комплексним підходом до боротьби з чужорідними видами, які впливають на місцеві екосистеми та дізнатись, що до процесів інвазій слід також віднести багаторазові появи чужорідних вірусних захворювань.

Дякуємо Наталії Анатоліївні за таку змістовну та наукомістку зустріч, що була сповнена цілим багажем цікавої інформації та позитивними емоціями!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */