Відкрита лекція з елементами тренінгу «Булінг. Стоп приниження!» студентам факультету гірничої справи, природокористування та будівництва

Shares

05 жовтня 2022 року, відповідно до Плану заходів, спрямованих на запобігання та протидії булінгу (цькуванню), для здобувачів освіти 1 курсу факультету гірничої справи, природокористування та будівництва було проведено зустріч-лекцію з елементами тренінгу «Булінг. Стоп приниження!» з начальником сектору протидії домашньому насильству Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області лейтенантом поліції Марією ЗУБ та інспектором СЮП ЖРУМ лейтенантом поліції Оленою ЗАЙЦЕВОЮ.

Під час заходу здобувачі освіти отримали відповіді на такі важливі запитання, як:

    • Що таке булінг, які його ознаки та види?
    • Як відрізнити звичайний конфлікт від булінгу?
    • Що робити, якщо ви стали свідком булінгу?
    • Яка відповідальність за вчинення булінгу?
    • Куди та коли звертатися за більш детальною консультацією, роз’ясненнями, допомогою та підтримкою?

Під час заходу присутні мали змогу замислитись над тим, чому людина проявляє байдужість до оточуючих і чому демонструє нетерпимість і агресію. Зрозуміло, що ці емоції не існують відокремлено, вони обов’язково обумовлені певними причинами та темпераментом людини. І для того, щоб викорінити прояви агресії один до одного як у дорослому, так і дитячо-підлітковому середовищі, потрібно навчитися, перш за все, розуміти емоції інших, ставити себе на їхнє місце із запитанням: «А що він/вона відчуває зараз?». А це вміння називають емпатією. Розвиваючи емпатію, ми вчимося швидко знаходити спільну мову з оточуючими. А там, де панує порозуміння і взаємоповага, немає місця цькуванню!

Дякуємо Марії ЗУБ та Олені ЗАЙЦЕВІЙ за цікавий змістовний тренінг!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */