Академічна доброчесність освітнього процесу та наукових досліджень для студентів-магістрів ОПП «Комп’ютерна інженерія» та «Кібербезпека»

Shares

26 жовтня 2022 року для здобувачів вищої освіти першого року навчання з магістерських освітньо-професійних програм «Комп’ютерна інженерія» та «Кібербезпека» академічною спільнотою кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки було проведено зустріч-семінар «Академічна доброчесність освітнього процесу та наукових досліджень».

До зустрічі від кафедри долучилися завідувач кафедри Андрій ЄФІМЕНКО, гарант ОПП «Комп’ютерна інженерія» доцент кафедри Ігор ПУЛЕКО, гарант ОПП «Кібербезпека» професор кафедри Володимир ВОРОТНІКОВ, куратор груп Юрій БРОДСЬКИЙ. У зустрічі взяли участь майже всі здобувачі вищої освіти зі згаданих вище ОПП.

На початку зустрічі завідувач кафедри Андрій Єфіменко разом з гарантами ОПП надав пояснення здобувачам вищої освіти щодо необхідності дотримання академічної доброчесності у освітньому процесі та провів ознайомлення з розробленими та запровадженими в Житомирській політехніці нормативно-правовими актами з питань доброчесності, а саме такими документами як:

    1. Положення про організацію освітнього процесу у Державному університеті «Житомирська політехніка».
    2. Кодекс корпоративної культури Державного університету «Житомирська політехніка».
    3. Кодекс академічної доброчесності Державного університету «Житомирська політехніка»
    4. Положення про Комісії з академічної доброчесності, етики та управління конфліктами у Державному університеті «Житомирська політехніка».
    5. Положення про академічну доброчесність та етику академічних взаємовідносин в Державному університеті «Житомирська політехніка».
    6. Декларація про дотримання академічної доброчесності студента Державного університету «Житомирська політехніка».

Окрім того, доповідач ознайомив студентів зі складами університетської та  факультетської комісій з питань з академічної доброчесності, етики та управління конфліктами.

Друга частина зустрічі, проведена доцентом кафедри Юрієм Бродським, була присвячена обговоренню сутності та важливості проведення наукових досліджень як складових магістерської підготовки, особливостям організації наукових досліджень на кафедрі комп’ютерної інженерії та кібербезпеки, необхідності логічного поєднання  теоретичної і практичної наукової складової в підготовці магістрів, а також питанням дотримання академічної доброчесності під час проведення досліджень здобувачами вищої освіти.

Кафедра комп’ютерної інженерії та кібербезпеки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */