Тренінг для менторів та менторок від команди органів студентського самоврядування Житомирської політехніки

Shares

07 вересня  2022 року майже сотня майбутніх менторів та менторок прокачували свої скіли у Житомирській політехніці. Ментори – студенти старших курсів Житомирської політехніки, які зголосилися бути наставниками та друзями, помічниками та радниками для наших першокурсників, адже перші дні в новому середовищі, навіть дуже дружньому, завжди непрості та хвилюючі. В університеті для першокурсників – все нове та цікаве.

Тренінг складався з трьох насичених блоків, кожен з яких проводився один за одним протягом 7-ми годин! Спершу студенти познайомилися між собою, обговорили правила роботи у групах,  очікування від тренінгу, проговорили свої суперсили та слабкі сторони. Студенти пригадали з якими труднощами вони зіштовхнулися, коли почали навчання в університеті та проговорили поради ментору.

Важливою частиною тренінгу було нове-старе знайомство зі структурою поверхів корпусів університети, побудова плану кожного поверху та виконання тімбілдінгових завдань, які студенти в подальшому як ментори втілюватимуть з першокурсниками.

Студентський ректорат та Профком студентів підготували смаколики для учасників щоб у перерві «recharge student’s batteries».

До тренінгу долучилися професійні спікери різних сфер:

Харитонова Наталія – психолог вищої категорії, психотерапевт, керівник Центру «PsyLab» Житомирської політехніка, яка провела важливі етапи тренінгу та психологічні вправи, що стануть у нагоді менторам при роботі з першокурсниками. Органи студентського самоврядування дякують пані Наталії за приділену увагу та допомогу в організації тренінгу!

Новосьолов Іван – керівник Медіа-центру Житомирської політехніки, який розповів про бренд та цінності університету; наголосив, що студенти — це лідери, які створюють інновації.

Стецько Дмитро – ментор проекту «She’s great» розповів студентству, хто такий ментор в професійній діяльності, а також поділився власним досвідом.

Саннікова Світлана – завідувачка Центру культури студентської молоді розповіла про різні напрями творчих можливостей для студентів.

Також студентам розповіли про тактичну медицину та що робити у надзвичайних ситуаціях, показали на практиці як користуватися турнікетами.

Студентський ректорат дякує спікерам та спікеркам, а також усім студентам, які стали командними тренерами і допомагали із організацією тренінгу!

Впевнені, що наші ментори отримали позитивний досвід командної та психологічної роботи, засад забезпечення доброчесності, в тому числі академічної, розширили для себе можливості Житомирської політехніки за різними напрямами діяльності та вибудували власний план для роботи з академічною групою першокурсників.

Рішенням студентського ректорату Житомирської політехніки, за підсумками тренінгу ментори були закріплені за відповідними групами по факультетам. Бажаємо успіхів нашим менторам та цікавого й незабутнього досвіду!

#ЦеЖ_Політехніка

Більше фото з заходу за посиланням 🙂

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */