Обрання представників з числа студентства до органів управління Житомирською політехнікою

Shares

Протягом 21-23 вересня 2022 року студентський ректорат та студентські ради факультетів Державного університету “Житомирської політехніки” організували та провели онлайн-зустрічі та онлайн-голосування серед студентського активу університету. Основна мета зустрічей – обрання представників з числа студентства до органів управління університетом (факультетом) для реалізації передбаченого законодавством права студентів брати участь в управлінні університетом.

21 вересня студенти Житомирської політехніки мали можливість  в онлайн-режимі взяти участь у Загальних зборах студентів факультетів. У зв’язку зі змішаною формою навчання, голосування відбувалось з використанням Особистого електронного кабінету здобувачів вищої освіти веб-порталу Житомирської політехніки, який забезпечує свободу вибору та таємність голосування.

На порядку денному Загальних зборів студентів кожного факультету було обрання делегатів на Конференцію студентів Державного університету «Житомирська політехніка», висунення делегатів на Конференцію трудового колективу Державного університету «Житомирська політехніка» відповідно до наданих квот, обрання виборних представників з числа студентів до складу Вченої ради відповідного факультету та висунення кандидатур виборних представників з числа студентів до складу Вченої ради Державного університету «Житомирська політехніка» відповідно до наданих квот, від кожного факультету.

Явка студентів склала більше ніж 50%+1 контингенту кожного факультету, відповідно Загальні збори визнані правомочними. Результати голосувань по питанням порядку денного відповідно оформлені протокольно.

23 вересня у конференц-залі університету під головуванням студентської ректорки Житомирської політехніки Анастасії Нетребицької відбулась Конференція студентів університету, у якій взяли участь 168 студентів із 272 делегатів вищого представницького органу студентського самоврядування (що становить 61,8%).

Порядок денний конференції передбачав обрання виборних представників до складу Вченої ради Державного університету «Житомирська політехніка» з числа студентів університету (за рішенням Загальних зборів кожного факультету); обрання делегатів на Конференцію трудового колективу Державного університету «Житомирська політехніка» відповідно до наданих квот з числа студентів (за рішенням Загальних зборів кожного факультету); внесення змін до Положення про студентське самоврядування Державного університету «Житомирська політехніка».

Таємне голосування по питанням порядку денного відбулось з використанням персональних Google-акаунтів здобувачів вищої освіти Житомирської політехніки та сервісу Google Forms, завдяки чому було дотримано анонімність і верифікованість голосування.

Студентський ректорат Житомирської політехніки дякує всім студентам університету за вашу участь у Загальних зборах студентів факультетів та у Конференції студентів університету і висловлення своєї думки! Впевнені, що представники студентства у відповідних органах управління університетом будуть об’єктивними та свідомими, адже головне їх завдання – це представлення та захист інтересів студентства Житомирської політехніки!

Студентський ректорат Житомирської політехніки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */