Дистанційне засідання президії Ради проректорів з наукової роботи закладів вищої освіти та директорів наукових установ МОН України

Shares

30 серпня 2022 року представники наукової спільноти Державного університету «Житомирська політехніка» на чолі з першим проректором Оксаною Олійник долучилися до дистанційного засідання президії Ради проректорів з наукової роботи закладів вищої освіти та директорів наукових установ Міністерства освіти і науки України.

Були розглянуті такі питання:

  1. Звернення президії Ради проректорів з наукової роботи закладів вищої освіти та директорів наукових установ МОН України до Голови Верховної ради та Прем’єр-міністра України щодо фінансування університетської науки.
  2. Про відзначення науковців та науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти нагородами Міністерства освіти і науки України за наполегливу, віддану та сумлінну працю, високий професіоналізм з нагоди 30-річчя Незалежності України.
  3. Про державну атестацію закладів вищої освіти та наукових установ Міністерства освіти і науки України в частині провадження ними наукової та науково-технічної діяльності за науковими напрямами та зміни в порядку атестації.
  4. Про особливості заключення трудових відносин з науковими працівниками ЗВО, що виконують госпдоговірні науково-дослідні роботи.

Отримано багато корисної інформації для подальшої наукової діяльності університету. Зокрема, щодо конкурсів проектів фундаментальних та прикладних наукових досліджень, наукових робіт та науково-технічних (експериментальних) розробок за рахунок коштів загального фонду державного бюджету.

Молоді вчені університету! Оголошується внутрішній конкурс проектів наукових робіт для подальшої подачі на конкурсний відбір у 2022 році проектів наукових робіт та науково-технічних (експериментальних) розробок молодих вчених відповідно до Положення про проведення Міністерством освіти і науки України Конкурсу проектів наукових робіт та науково-технічних (експериментальних) розробок молодих вчених, які працюють (навчаються) у вищих навчальних закладах та наукових установах, що належать до сфери управління Міністерства, подальше виконання цих робіт і розробок за рахунок коштів загального фонду державного бюджету та управління ними (http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/z0015-16).

Інформація щодо проведення конкурсного відбору проєктів фундаментальних та прикладних наукових досліджень, науково-технічних (експериментальних) розробок у 2022 році буде оприлюднена після затвердження Положення про проведення конкурсного відбору Міністерством освіти і науки України наукових проєктів, які виконуються підвідомчими вищими навчальними закладами ІІІ-ІV рівнів акредитації та науковими установами Міністерства за рахунок коштів загального фонду державного бюджету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */