Долучення представників Житомирської політехніки до проекту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України»

Shares

Наприкінці червня 2022 року Державний університет «Житомирська політехніка» долучився до когорти провідних українських університетів – учасників проєкту USAID  «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» (USAID Cybersecurity for Critical Infrastructure in Ukraine).

Метою цього проєкту є посилення стійкості до кібератак критично важливої інфраструктури України через формування взаємовідносин довіри та співпраці між основними зацікавленими сторонами у сфері кібербезпеки, які представляють органи влади, приватний бізнес, наукову спільноту та громадянське суспільство.

Головними цілями проєкту є формування кадрового потенціалу у сфері кібербезпеки, покращення підготовки університетських здобувачів вищої освіти, пошук талантів та розвиток професіоналів у сфері кібербезпеки.

Одним із перших етапів реалізації проекту для Житомирської політехніки є підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників, які викладають відповідні освітні компоненти бакалаврської та магістерської освітніх програм «Кібербезпека». Навчання у межах цього підвищення кваліфікації здійснюють провідні українські та американські фахівці, які мають досвід як наукової, так і практичної діяльності у сфері кібербезпеки.

Викладачі кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки Олександра Покотило, Єлизавета Байлюк, Ярослав Кручинський, Юрій Россінський, Андрій Єфіменко та викладач кафедри комп’ютерних наук Марина Граф вже почали або найближчим часом почнуть вивчення курсів Cloud Cyber Security, Digital Forensics, Incident Response, Security Audit and Risk Management.

Протягом шести тижнів їх очікує інтенсивний теоретичний лекційний курс, робота зі спеціалізованим ліцензованим програмним забезпеченням на лабораторних заняттях, опрацювання та використання результатів наукових та практичних досліджень колег.

Однією з важливих умов участі у проекті є впровадження у освітній процес у межах відповідних дисциплін отриманого досвіду та сучасних професійних практик. Безумовно таке впровадження буде реалізовано після завершення навчання викладачів.

Варто зазначити, що важливою складовою проєкту є активна практична робота студентів із проведення та дослідження кібератак і забезпечення захисту від них на базі кіберполігону платформи RangeForce, доступ до ресурсів якого буде надано найближчим часом.

Як викладачів, так і студентів очікують нові виклики, але, безумовно, вони будуть подолані.

Координатор проєкту від Житомирської політехніки,
завідувач кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки
к.т.н., доцент Андрій ЄФІМЕНКО
Контакти:
E-mail: yefimenko.andrii@gmail.com,
Тел.: +38(067)388-76-17 (+Телеграм, +Viber, +Signal).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */