Аспіранти Житомирської політехніки – стипендіати програми наукових грантів Університету м. Парма

Shares

Університет м. Парма, Італія – один із найдавніших міжнародних партнерів нашого університету. Державний університет «Житомирська політехніка» співпрацює з Університетом м. Парма з 1998 р., власне, від часу створення в нашому навчальному закладі відділу міжнародних зв’язків.

В попередні часи було реалізовано низку спільних міжнародних проектів за програмами TEMPUS-TACIS, NATO, TEMPUS IV, Erasmus+. Від початку війни в Україні саме італійські колеги були одними з перших, хто запропонував свою допомогу в цей важкий час.

В рамках співпраці з українськими ЗВО Університетом м. Парма було оголошено конкурс на отримання стипендій з метою навчання/стажування для аспірантів університетів-партнерів. За умовами конкурсу участь у відборі могли брати аспіранти спеціальностей екологічного, гірничого, будівельного профілів.

Раді повідомити, що двоє аспірантів 3-го курсу гірничо-екологічного факультету, кафедри екології – Ольга Шомко і Ольга Палій – стали одними з переможців даного конкурсу.

 

Наступний навчальний рік наші дівчата розпочнуть на базі італійського університету. Тривалість стипендії – 10 місяців. Впродовж перебування в партнерському ЗВО наші аспіранти відвідуватимуть заняття, проводитимуть досліди відповідно до тематики наукових робіт. Наукове стажування буде проходити під подвійним керівництвом – аспірантам буде призначено керівника з числа викладачів-науковців Університету м. Парма, при цьому, продовжуватиметься робота з керівниками від Житомирської політехніки.

Підтримці зв’язків з італійськими колегами університет завдячує доценту кафедри екології, гірничо-екологічного факультету – к.с-г.н., доц. Давидовій Ірині Володимирівні, яка вела перемовини з представниками Університету м. Парма щодо участі в даному конкурсі, а також допомагала аспірантам з підготовкою аплікаційного пакету документів.

Бажаємо нашим аспірантам успішного навчання/стажування та вагомих наукових здобутків!

Відділ міжнародних зв’язків

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */