Студентка ФПУП на першій шпальті іспаномовної газети

Shares

Анастасія Барис, студентка Державного університету «Житомирська політехніка», факультету  публічного управління та права наразі навчається на базі Університету м. Кордова (Іспанія) в рамках реалізації міжнародного проєкту академічної мобільності програми Еразмус+.

Нещодавно журналісти іспанського видання Діаріо Кордова, що є основним джерелом новин провінції, поспілкувалися з Анастасією щодо її вражень від перебування та навчання в Іспанії, а також неможливості бути осторонь війни в Україні
(посилання на статтю).

Анастасія коротко повідала про труднощі та хвилювання, пов’язані з реалізацією мобільності:
«Першою новиною, яка мене приголомшила вранці 24 лютого, було руйнування київського аеропорту, звідки я планувала вилетіти до Іспанії на навчання. Я прийняла нелегке рішення залишитися в Україні. Перші кілька тижнів я провела в рідному місті, де лунали постріли, активно літали ворожі літаки та падали ракети. І я збагнула, що війна закінчиться не так швидко…Я написала електронного листа до міжнародного відділу Університету м. Кордови з проханням відновити мобільність. Позитивної відповіді я не очікувала, оскільки з початку семестру пройшов місяць, і я подумала, що вже втратила свій шанс. Я була дуже здивована, коли того ж дня отримала відповідь, що на мене чекають і мене раді вітати у Кордові».

Анастасія також висловила слова вдячності представництву Університету м. Кордова за особливу прихильність, занепокоєння та усесторонню підтримку  у можливості реалізації мобільності: «В університеті я вивчаю іспанську мову і ці знання мені суттєво допомагають орієнтуватися в навчанні, побуті. По приїзду важливо було негайно звернутися за тимчасовим захистом, щоб мати доступ до медичної допомоги та отримати право на роботу. На щастя, в Кордові є можливість провести цю процедуру дуже швидко. Протягом другого тижня після приїзду мене «усиновила» моя іспанська родина, тому я почуваюся як вдома. Також я радію тому, що на багатьох будинках висять українські прапори та інші символи, що виражають підтримку мешканців».

До того ж, Анастасія також розповіла про перші враження від міста та його жителів: «Кордова – неймовірне місто з привітними людьми. Мені дуже подобається архітектура, велика кількість парків і часті традиційні фестивалі. Мені тут комфортно і затишно, хоча я ніколи не припиняю подорожувати іншими містами Іспанії, розкриваючи її унікальність».

Житомирська політехніка щиро радіє тісній, плідній та безперешкодній співпраці з Університетом м. Кордови та успішній реалізації проєктів міжнародної академічної мобільності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */