Житомирська політехніка – лідер серед університетів Житомирщини за показниками Scopus у 2022 році

Shares

Порталом Освіта.ua оприлюднений Рейтинг університетів за показниками Scopus 2022 року. Рейтингові позиції визначаються на основі показників цитованості наукових статей, опублікованих науково-педагогічними працівниками закладів вищої освіти.

Державний університет «Житомирська політехніка» посів 70 місце серед 195 українських закладів вищої освіти України (в порівнянні: 77 місце у рейтингу 2021 року) та залишається регіональним лідером за даним показником.

У рейтинговій таблиці українські університети ранжовані за індексом Гірша – кількісним показником, що базується на числі наукових публікацій і кількості їх цитувань. Індекс Гірша 2022 року (h = 22) Житомирської політехніки зріс у порівнянні з показниками 2021 року (h = 17) на 5 одиниць.

Протягом 2021 року науково-педагогічні працівники Державного університету «Житомирська політехніка» проводили наукові дослідження, працювали над новими розробками, результати яких опубліковано в ряді наукових видань, які входять до наукометричної бази Scopus.

Житомирська політехніка покращила свої позиції в порівнянні з минулим роком як за місцем у рейтингу, так і за величиною індексу Гірша.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */