Здобутки творчих колективів Житомирської політехніки

Shares

До початку війни у лютому 2022 року, студенти та їх творчі керівники подали підготовлені матеріали для участі у різноманітних дистанційних фестивалях-конкурсах. Протягом першого тижня травня  Житомирська політехніка отримала повідомлення про успіхи нашої молоді. Чотири конкурси – чотири перемоги та звання лауреатів 1 ступеню.

12-15 лютого 2022 року відбувся двотуровий міжнародний багатожанровий фестиваль-конкурс «Зірковий драйв». Місце проведення: м. Запоріжжя, Україна – м. Софія, Болгарія. Фестиваль заснований та проводиться за підтримки благодійної організації Всеукраїнський благодійний фонд «Злагода», Уряду Республіки Болгарії, Міністерства освіти та науки України, Міністерства культури Республіки Болгарія.

Житомирська політехніка була представлена вокально-хореографічним тріо «SWAY» у складі студентів ФБСО Анни Ступак, Марії Шваб та Устима Костриці (художні керівники Панасюк О.М. та Голуб Л.М.). Отримали звання Лауреатів 1 ступеню та нагороджені дипломом «Яскравий талант фестивалю».

XVI Міжнародний мистецький фестиваль-конкурс «Grand Fest winter – Магія чисел 2022» відбувся дистанційно 20-22 лютого 2022 року. Головна мета фестивалю-конкурсу – розвиток і підтримка дитячої та юнацької творчості. Фестиваль проходив за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, Міністерства освіти та науки України. Організатори фестивалю: Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, мистецьке товариство «Дивоцвіт».

Студент ФІКТ Віталій Мєдвєдєв (гр. ПІ-61), який брав участь у фестивалі, отримав звання Лауреата 1 премії у номінації «Естрадний вокал», молодіжна вікова категорія.

У кінці лютого 2022 року в м. Києві відбувся Всеукраїнський дистанційний багатожанровий конкурс «Арт-Трамлін» за підтримки Міністерства освіти і науки України та Міністерства культури та інформаційної політики України. Метою конкурсу є сприяння розвитку культури і мистецтва, створення рівних можливостей для виконавців та творчих колективів незалежно від віку та місця їх проживання задля розкриття здібностей та талантів учасників. Державний університет «Житомирська політехніка» представив вокальний ансамбль «Акорд» піснею «Щедрик». Учасники колективу, до складу якого увійшли студенти різних факультетів Житомирської політехніки, отримали звання Лауреата 1 ступеня.

Всеукраїнський двотуровий конкурс мистецтв «Національний парад талантів» відбувся також дистанційно у лютому 2022 року з метою сприяння розвитку талановитої і обдарованої молоді,  розкриття нових талантів та популяризації української сучасної та народної культури. Організатори: організаційний комітет «Смайл Фест» за підтримки Національної хореографічної спілки України, творчої спілки «Асоціація діячів естрадного мистецтва України» міжнародного радіо Radio Sfera Music та за інформаційної підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

Студентка ФБСО Шваб Марія (гр. ЕК-2), яка брала участь у конкурсі, отримала звання Лауреата 1 премії в номінації «вокал», вікова категорія «Студенти середніх та вищих навчальних закладів».

Вітаємо творчі колективи Житомирської політехніки! Вітаємо нашу талановиту молодь зі здобутками! Миру, натхнення та нових перемог! 

#ЦеЖ_Політехніка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */