День Європи: онлайн-зустріч «Дружня підтримка країн Європи та нові можливості для студентів України під час війни»

Shares

Цьогоріч День Європи для українців набув особливого значення: ми відзначаємо його в умовах війни. Нашу країну та ЄС єднають не лише спільні цінності, історія та культура. Наразі, країни, які були просто сусідами, стали для нас близькими друзями, помічниками та для багатьох громадян України – прихистком та порятунком від російської агресії.

21 травня 2022 року на базі гірничо-екологічного факультету Житомирської політехніки було проведено онлайн-зустріч присвячену  Дню Європи в Україні «Дружня підтримка країн Європи та нові можливості для студентів України під час війни».

До бесіди представники факультету запросили наших студентів, аспірантів, які перебувають за кордоном у різних країнах Європи. Вони поділились своїми історіями та досвідом перебування у дружніх країнах. Всі учасники почули історії від студенток, що зараз навчаються за програмами мобільності у Польщі: Глоби Анастасії (групи ЕО-1мб), Пархомчук Анастасії (НЗ-2), Смоляр Софії (ЕО-1мб). Почули страшну історію про виїзд з окупованого села та щасливе завершення втечі від російської агресії в Іспанію від студентки 4 курсу Назарової Катерини. Про нелегкий шлях та важливість знання декількох іноземних мов в сучасних умовах для українців від аспірантки кафедри екології Палій Ольги. Про нелегкі умови поєднання праці та продовження навчання для студентки Тетяни Некращук (група ТЗНС-39) та її молодшої сестри у Литві.

Різні емоції: від сльоз до сміху зробили зустріч неймовірно відвертою та щирою. Дякуємо нашим студенткам за справжні емоції, а європейцям, які сьогодні роблять для громадян України просто неймовірні речі, за Вашу підтримку та турботу! Разом до Перемоги!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */