Зустріч з фахівцями компанії ТОВ «САНА КОМЕРС УКРАЇНА» щодо оновлення освітніх програм «КОМПʼЮТЕРНА ІНЖЕНЕРІЯ» та «КІБЕРБЕЗПЕКА»

Shares

Якісний розвиток освітньо-професійних та освітньо-наукових програм підготовки здобувачів вищої освіти ІТ-спеціальностей неможливий без врахування та використання сучасного досвіду професіоналів-практиків галузі. З цією метою Державним університетом «Житомирська політехніка» укладені угоди про партнерство та співробітництво, а також запроваджена практика постійної та системної взаємодії з багатьма українськими та закордонними ІТ-компаніями.

Традиційно потужною, ефективною та взаємовигідною є співпраця з багаторічним університетським партнером – компанією ТОВ «САНА КОМЕРС УКРАЇНА». Фахівці компанії у різний спосіб долучаються до оновлення вмісту бакалаврських та магістерських освітніх програм, провадження освітнього процесу, забезпечення практичної підготовки, проведення професійних заходів для студентів та викладачів тощо.

Черговим етапом співпраці, який відбувся 13 січня 2021 року, стала зустріч завідувача кафедри компʼютерної інженерії та кібербезпеки Андрія Єфіменка з директором компанії Дмитром Антонюком та провідними фахівцями компанії – головним адміністратором системи В’ячеславом Ковалевським та DevOps-інженером Вадимом Миколайчуком. Під час двогодинної зустрічі фахівцями компанії було представлено набір технологій та технологічних рішень, що використовуються як у самій компанії, так і у проектах замовників. Також представниками компанії було подано своє бачення набору основних професійних компетентностей, необхідних сучасним ІТ-фахівцям. З свого боку, Андрій Єфіменко представив складові освітніх програм, що провадяться для спеціальностей 123 Компʼютерна інженерія та 125 Кібербезпека. Приємно зазначити, що у багатьох питаннях бачення учасників зустрічі співпадали.

Окреме обговорення мали вибіркові освітні компоненти, які пропонуються студентам у межах відповідних освітніх програм. В’ячеслав запропонував розширити перелік фахових вибіркових дисциплін, як для ОПП «Компʼютерна інженерія», так і для ОПП «Кібербезпека», спецкурсами з міжмережного екранування, поглибленого адміністрування та безпеки Web-серверів, створення та застосування скриптів, використання сучасного інструментарію Docker, Kubernetes, Ansible, Zabbix тощо. Також п. В’ячеслав рекомендував приділити увагу професійним сертифікаціям, зазначивши, що компанія зацікавлена у фахівцях, що мають підтверджені сертифікатами сучасні знання з хмарних технологій, наприклад, сертифікатами AZ-900, AI-900, DP-900 компанії Microsoft. Зазначені рекомендації безумовно будуть враховані при наступних  переглядах освітніх програм.

Найщиріша подяка директору компанії ТОВ «САНА КОМЕРС УКРАЇНА» пану Дмитру Антонюку та фахівцями компанії В’ячеславу Ковалевському та Вадиму Миколайчуку за чудову атмосферу зустрічі, корисні професійні рекомендації та особисту залученість до якісних змін в освіті.

Кафедра комп’ютерної інженерії та кібербезпеки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */