У Житомирській політехніці відбувся III (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики

Shares

22 січня 2022 року відбувся ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики. Організаторами олімпіади виступили Державний університет “Житомирська політехніка” та Комунальний заклад “Житомирський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти” Житомирської обласної ради.

З привітальним словом, побажаннями та настановами до учасників звернулися проректор з НПР Житомирської політехніки Андрій Морозов, заступник директора КЗ «Житомирський ОІППО» Житомирської обласної ради Микола Сюравчик, директор групи компаній ТОВ «ІЗІГЕНЕРАТОР УКРАЇНА», ТОВ «САНА КОМЕРС Україна», ТОВ «ІСМ ЮА» Дмитро Антонюк, старший викладач КЗ «Житомирський ОІППО» Житомирської
обласної ради Ірина Колеснікова, декан ФІКТ Надія Лобанчикова.

В олімпіаді взяли участь 65 учнів, які представляли заклади середньої освіти з різних куточків Житомирської області.

Перед початком виконання задач, учні мали можливість перевірити робочі місця, налаштувати середовища розробки та протестувати компілятори та інше необхідне програмне забезпечення.

Протягом чотирьох годин учні вирішували п’ять задач:

  • A. Різниця чисел
  • B. Льодові кулі
  • C. Середнє арифметичне елементів масиву
  • D. Робот-пилосос
  • E. Квадрокоптер

Перевірка розв’язків здійснювалася на сервері Ejudge, який встановлено та налаштовано у Житомирській політехніці.

Олімпіада проходила в аудиторіях факультету інформаційно-комп’ютерних технологій Житомирської політехніки, що укомплектовані сучасною комп’ютерною технікою.

Для вчителів, які супроводжували учнів і очікували на результати олімпіади, проведено семінар, під час якого вони мали можливість поспілкуватися з директором групи компаній ТОВ «ІЗІГЕНЕРАТОР УКРАЇНА», ТОВ «САНА КОМЕРС Україна», ТОВ «ІСМ ЮА» Дмитро Антонюк, обговорити проблеми підготовки учнів у школах, дізнатися про потреби ІТ-компаній, ознайомитися із сучасним станом розвитку ІТ тощо. До проведення семінару також долучилися викладачі кафедри інженерії програмного забезпечення. Зокрема, Тетяна Вакалюк ознайомила присутніх із сучасним станом використання ІКТ в освітньому процесі закладів загальної середньої освіти.

Вчителі та учні після проведення олімпіади ознайомилися з Інтерактивним музеєм науки і технологій «Політехнік», який функціонує в університеті.

За результатами семінару усі учасники отримали сертифікати.

Вчителі та учні, які вибороли призові місця на олімпіада отримали подарунки від ТОВ «САНА КОМЕРС Україна».

Більше фото за посиланням.

Бажаємо усім натхнення та подальших успіхів!

Один коментар до “У Житомирській політехніці відбувся III (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */