Тиждень науки предметів природничо-математичного циклу у Науковому ліцеї Житомирської політехніки

Shares

У Науковому ліцеї Житомирської політехніки проведено Тиждень науки предметів природничо-математичного циклу.

У рамках цього тижня у лабораторії фізики (ауд. 227) для ліцеїстів працював «Фізичний експериментаріум», де учні могли проявити свої знання і вміння, пояснюючи фізичні явища під час виконання цікавих експериментів. Також у понеділок та середу відбулась екскурсія у лабораторії механіки та електрики, яку проводив завідувач кафедри, док. фіз.-мат. наук, професор Москвін П.П.

Цікавим було проведення «Математичних фокусів» та конкурсу плакатів, метою яких було підвищення інтересу до математики, популяризація математичної науки та заохочення до пошуку й розв’язання математичних головоломок.

Під час проведення біологічного квесту «Пошук істини» ліцеїсти, скануючи Q-коди, шукали «біологічну істину», яка полягала в розшифровці структури клітини.

Не менш пізнавальним був хімічний квест «Найрозумніші», саме у ньому ліцеїсти проявили кращі здібності: розгадували ребуси, анограми, змагались у  конкурсі газет-плакатів. Однією із складових квесту стало проведення досліджень на кафедрі екології. Вчителі та ліцеїсти висловлюють подяку к.т.н, доценту Галині Скибі та к.пед.н, доценту Олені Герасимчук, лаборантам кафедри Тетяні Сікач та Оксані Івашкіній за допомогу в підготовці хімічних дослідів.

Завершила Тиждень науки конференція «Перші кроки в науці», на якій юні фізики, хіміки та інформатики представили свої кращі дослідження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */