Еразмус+: візит делегації Житомирської політехніки до Університету Думлупінар, м. Кютахья (Туреччина)

Shares

З 29 листопада по 03 грудня 2021 року представники Державного університету “Житомирська політехніка” в рамках проекту Еразмус+/Міжнародна кредитна мобільність відвідали з робочим візитом Університет Думлупінар, м. Кютахья (Туреччина).

Співпраця між Державним університетом “Житомирстка політехніка” та Університетом Думлупінар, м. Кютахья розпочалась ще 2016 року з налаштування робочих зв’язків між кафедрами гірничого профілю Житомирської політехніки та департаментом гірничої справи партнерського ВНЗ, результатом чого й стала спільна реалізація проекту за програмою Еразмус+/Мобільність.

У листопаді-грудні 2021 року Житомирську політехніку під час візиту до м. Кютахья представляли проректор з НПР та молодіжної політики, кандидат економічних наук, доцент кафедри менеджменту і підприємництва Олена Денисюк; завідувач Центру довузівської освіти та роботи з іноземними студентами,  кандидат філологічних наук, доцент кафедри теоретичної та прикладної лінгвістики Оксана Черниш; доктор технічних наук, професор кафедри розробки родовищ корисних копалин ім. проф. Бакка М.Т. Валентин Коробійчук та доцент кафедри маркшейдерії, кандидат технічних наук Андрій Панасюк.

Під час візиту відбулося ряд робочих зустрічей, зокрема зустріч з проректором університету Prof., Dr. Hasan Göçmez, керівництвом факультетів, керівництвом міжнародного відділу, науково-педагогічними працівниками, співробітниками Університету Думлупінар. Представники Житомирської політехніки прочитали лекції студентам відповідних факультетів та представили результати наукових досліджень, долучилися до університетських наукових заходів, відвідали Думлупінар Технокент, ознайомилися з матеріально-технічною базою університету.

Зокрема, доц. Олена Денисюк зустрілась із деканом факультету економіки та адміністративних наук Prof., Dr. Cengiz DURAN, колегами з факультету партнерського ЗВО та прочитала лекції для студентів з курсів “Підприємництво” (бакалаври спеціальності “Міжнародна торгівля”), “Організаційна психологія” (магістри різних спеціальностей факультету), “Сучасні тренди в менеджменті” (бакалаври спеціальності “Бізнес адміністрування”).

За участі доц. Оксани Черниш відбулися планові перемовини з кафедрою іноземних мов та літератури, а також кафедрою перекладу щодо студентської мобільності. По даному напряму узгоджено деталі здійснення онлайн-навчання у межах колаборативних веб-платформ; заплановано написання наукових праць у співавторстві та реалізації проекту по створенню електронного багатомовного термінологічного словника;  домовлено про організацію низки міжнародних конференцій. Цікавими також видається співпраця в аспекті покращення методики викладання іноземної мови, що передбачає проведення Оксаною Черниш серії вебінарів з розвитку компетентностей студентів-філологів Університету Думлупінар.

Представники гірничо-екологічного факультету Житомирської політехніки, проф. Валентин Коробійчук та доц. Андрій Панасюк провели презентації своїх досліджень та відвідали лекцію Assis. Prof., Dr. Necmettin ÇETİN. З метою розширення співробітництва було проведено зустріч із керівництвом департаменту гірничої справи –  Prof., Dr. Ali Uçar.  Також для викладачів ГЕФ було організовано низку візитів до лабораторій університету – Ore Processing Labs та Rock Mechanic Labs.

За результатами робочого візиту, було вирішено продовжити співпрацю за відповідними освітніми програми з точки хору забезпечення реалізації академічної мобільності, збільшити кількість спеціальностей університетах-партнерах для академічної мобільності у майбутньому та розширити можливості для публікації результатів спільних наукових досліджень викладачів обох закладів вищої освіти, організації наукових конференцій різних рівнів тощо.

Чекаємо наших колег та студентів Університету Думлупінар, м. Кютахья (Туреччина) з візитом у Державному університеті “Житомирська політехніка”.

#ЦеЖ_Політехніка

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */