Дебют команди Житомирської політехніки PwnSquad на змаганнях з кібербезпеки Grid NetWars

Shares

02 грудня 2021 року вперше в Україні Національний координаційний центр кібербезпеки РНБО (НКЦК РНБО) спільно з проектом USAID Ukraine #CyberActivityUA за підтримки Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації (ДСЗЗІ) провели змагання з кібербезпеки Grid NetWars –Багаторічним провайдером цих змагань у світі є SANS Institute – лідер в галузі навчання та сертифікації спеціалістів з кібербезпеки. І саме на основі відпрацьованих професійних практик партнера проекту #CyberActivityUA – SANS Institute був реалізований сценарій українських змагань.

До участі в змаганнях на вільні 250 місць подали заявки більше ніж 500 учасників – представників державних та приватних компаній, закладів освіти тощо. Приємно зазначати, що команда Державного університету «Житомирська політехніка» PwnSquad, у складі студентів 4-го курсу спеціальності 125 Кібербезпека Михайла Гончарова (капітан), Вадима Кобилинського, Михайла Куліша, Олександра Островського, Андрія Медведенка успішно пройшла відбір і була допущена до змагань.

Загалом у змаганнях взяли участь 49 команд, що складалися з 240 учасників. 70 учасників виявили бажання змагатися очно (на базі НКЦК), 170 учасників змагалися онлайново. Перед командами були поставлені завдання 4-х рівнів складності (L1–L4), кожне з яких оцінювалося відповідною кількістю балів. Максимуму балів (16260) за 8 годин змагального марафону не набрала жодна з команд.

Команда Житомирської політехніки, не зважаючи на дебютну участь у подібних змаганнях, показала гарний результат – 15 місце з 49 учасників. Зважаючи на те, що лише у першу десятку призерів потрапили не менше ніж 5 професійних команд, до складу яких входили фахівці з кібербезпеки з багаторічним досвідом, досягнення нашої студентської команди PwnSquad є просто чудовим.

Найщиріші вітання команді: Михайлу Гончарову, Вадиму Кобилинському, Михайлу Кулішу, Олександру Островському, Андрію Медведенку.

Також щира подяка викладачам кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки за якісну підготовку студентів.

Завідувач кафедри компʼютерної інженерії та кібербезпеки
Андрій Єфіменко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */