Всеукраїнська науково-технічна конференція з міжнародною участю “Процеси механічної обробки, верстати та інструмент”

Shares

5 листопада 2021 року в Державному університеті “Житомирська політехніка” відбулась XІ Всеукраїнська науково-технічна конференція з міжнародною участю «Процеси механічної обробки, верстати та інструмент». Організаторами конференції виступили Міністерство освіти і науки України, Інститут модернізації змісту освіти, Державний університет «Житомирська політехніка», Інститут надтвердих матеріалів ім. В.М. Бакуля НАН України та Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

В пленарному засіданні конференції взяли участь провідні вчені з України та Республіки Сербія. В цілому до конференції долучилися також вчені з Грузії, Федеративної Республіки Німеччина та Республіки Польща.

Наукові напрями конференції:

  1. Сучасні процеси механічної обробки:

1.1. – проблеми розвитку машинобудування в Україні та інших країнах;

1.2. – прогресивні види обробки;

1.3. – сучасні технології машинобудування.

  1. Конструювання та дослідження верстатних систем:

2.1. – проблеми виробництва верстатів;

2.2. – компонування верстатів і систем, САПР;

2.3. – динаміка та моделювання процесів у верстатних системах;

2.4. – надійність і довговічність верстатів.

  1. Інструменти та інструментальне виробництво:

3.1. – сучасний стан і перспективи розвитку інструментального виробництва;

3.2. – проектування та виготовлення інструментів;

3.3. – прогресивні конструкції інструментів, особливості їх експлуатації.

Під час конференції були обговорені та визначені перспективи розвитку машинобудівного комплексу України та інших країн, відбувся обмін новими знаннями і досвідом у галузі обробки матеріалів, конструювання прогресивного технологічного обладнання, використання автоматизованих систем підготовки виробництва, перспектив застосування адитивних технологій у машинобудуванні, формування спільних наукових програм.

З програмою та матеріалами конференції можна ознайомитися за відповідним посиланням.

Відзначимо, що учасники конференції виявили бажання через два роки знову зустрітися на черговій конференції «Процеси механічної обробки, верстати та інструмент», яка стала традиційною проводиться на базі університету з 1999 року.

Організаційний комітет висловлює вдячність всім учасниками конференції за подані ними матеріали, цікаві доповіді та грунтовну дискусію під час відповідного засідання конференції! Подальших всім успіхів та наукових пошуків!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */