Участь представників кафедри біомедичної інженерії та телекомунікацій у роботі дискусійної онлайн-платформи з міждисциплінарного діалогу

Shares

23 листопада 2021 р. представники кафедри біомедичної інженерії та телекомунікацій – завідувач кафедри, к.т.н, доцент Нікітчук Т.М. та доцент кафедри, к.т.н. Коренівська О.Л. взяли участь у дискусійній онлайн-платформі з міждисциплінарного діалогу, яка відбулась на платформі Zoom з трансляцією наживо на YouTubе.

Організаторами заходу виступили Варшавський університет, Бердянський державний педагогічний університет, Вінницький національний технічний університет, Західноукраїнський національний університет, Університет імені Альфреда Нобеля, Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара, Національний університет «Острозька академія» та НГО «Інноваційний університет».

Міждисциплінарність в науці та освіті – це сучасний тренд, адже міждисциплінарні освітні (наукові) програми активно впроваджують прогресивні країни Європейського простору вищої освіти. Мета таких програм – підготовка фахівців, які спроможні розв’язувати комплексні проблеми в умовах невизначеності та забезпечувати подальший розвиток наукового знання, створення умов для формування унікальних наборів компетентностей випускників. Розвиток таких програм в Україні відкриє нові професійні та академічні права майбутнім фахівцям та сприятиме підвищенню конкурентоспроможності національної системи вищої освіти в цілому.

Для кафедри БІ та Т це питання є актуальним, адже обидві програми, що реалізуються на кафедрі – 163 «Біомедична інженерія» та 172 «Телекомунікації та радіотехніка», по факту, є міждисциплінарними. Єдина особливість – для обох програм є затверджені Стандарти вищої освіти.

Метою заходу було створення платформи для обговорення нових можливостей та переваг, викликів та перспектив щодо впровадження таких програм, актуальних проблем міждисциплінарності у вищій освіті, обмін досвідом, в тому числі закордонних ЗВО, напрацювання контактів та пошук партнерів для реалізації міждисциплінарних наукових та освітніх програм.

Дякуємо доповідачам за цікаві та актуальні теми доповідей. Особливо хочемо відмітити доповіді Ольги Гуренко – д.пед.н., професора, першого проректора Бердянського державного педагогічного університету та Наталі Кравчук – д.е.н, доцента, професора кафедри міжнародних відносин та дипломатії Західноукраїнського національного університету. Це було круто, професійно, змістовно, цікаво та на часі! Робота, проведена авторами по підготовці доповідей, просто колосальна.

Досвід набутий під час дискусії є неоціненим та дуже корисним. Кафедра намагатиметься впроваджувати набуті кейси в практику своїх освітніх програм для розширення компетентностей випускників та збільшення їхньої конкурентоспроможності на ринку праці України та світу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */