II Міжнародна науково-практична конференція з проблем вищої освіти і науки “Сучасні виклики сталого розвитку бізнесу”

Shares

Факультетом бізнесу та сфери обслуговування Житомирської політехніки 5 листопада 2021 року було проведено ІІ Міжнародну науково-практичну конференцію з проблем вищої освіти і науки “Сучасні виклики сталого розвитку бізнесу” у режимі онлайн.

З вітальним словом до учасників конференції звернулась проректор з науково-педагогічної роботи та молодіжної політики Житомирської політехніки к.е.н., доц. Олена Денисюк, яка привітала учасників конференції та наголосила на актуальності розгляду питань сталого розвитку бізнесу і формування підприємницьких бізнес-моделей, особливо під час кризи внаслідок пандемії COVID-19.

Вступне слово було надано декану факультету бізнесу та сфери обслуговування, д.е.н., проф. Тарасюк Галині, яка для учасників конференції окреслила план роботи та побажала всім плідної наукової дискусії.

Всього по секціях факультету бізнесу та сфери обслуговування  було зареєстровано 312 учасників, 42 отримало можливість виступити онлайн під час конференції.

На секційних засіданнях з доповідями виступили:

Секція 1. Сучасні моделі ефективного бізнесу підприємств. Секція 3. Сучасні тенденції розвитку теорії та практики менеджменту в глобальному конкурентному середовищі.

Верстова В.Я., магістрант, гр. МОМ-22, науковий керівник Бурачек І.В. Нейромаркетинг як один із засобів підсилення впливу реклами на потенційного споживача

Зелінський Ю.П., магістрант, гр. ЗПВ-20-М, науковий керівник Бужимська К.О. Інформаційне забезпечення функціонування механізму управління конкурентоспроможністю підприємства.

Бужимська К.О., к.е.н., доцент кафедри менеджменту і підприємництва. До питань визначення сутності контролінгу.

Царук І.М., к.е.н., доцент кафедри менеджменту і підприємництва. Формування соціально-психологічного клімату в колективі.

Секція 4. Проблеми теорії та практики бухгалтерського обліку, контролю і аналізу.

Редько К.О., аспірантка Державного університету “Житомирська політехніка”. Участь в міжнародних заходах – складова бюджету зовнішньоекономічної діяльності

Селецька Д.О., аспірантка Державного університету “Житомирська політехніка. Інформаційно-аналітичне забезпечення маркетингу у соціальних мережах

Федорова О.С., студентка університету Державний університет “Житомирська політехніка”. Особливості визначення поняття «франчайзинг» в Україні

Майковець Д. О., студентка Національного університету «Львівська політехніка». Тема доповіді: Особливості обліку цільового фінансування небюджетних неприбуткових організацій

Секція 5. Розвиток корпоративних фінансів в сучасних умовах господарювання. Секція 6. Проблеми теорії та практики державних фінансів.

Бояр Д.С., студент 3 курсу гр.ФБС-4, науковий керівник: Александрова М.М., Місце страхового ринку в економіці України

Шахрай Ю., студент 3 курсу гр. ФБС-4, науковий керівник: Александрова М.М., Європейський вектор регуляторних вимог до страховиків

Залевська А.О., Кулак Є.О., студенти 1 курсу гр. ФБС-7, ФБСО, науковий керівник –д.е.н., проф. Виговська Н.Г., Проблеми державного фінансового контролю в Україні

Галатюк К.О., Лозова В.О., студенти 3 курсу гр. ФБС-4, науковий керівник: Александрова М.М., Явище інформаційної асиметрії на ринку страхування

Секція 2. Економічний розвиток в умовах цифровізації економіки та суспільства.

Секція 7. Проблеми міжнародних економічних відносин на засадах сталого розвитку та в умовах викликів цифровізації економіки.

Бойко Л.С., студентка, 4 курс, гр. ЕК–2, ФБСО. Вплив пандемії COVID-19 на фінансовий стан українських підприємств.

Шиманська К.В., д.е.н., професор, завідувач кафедри цифрової економіки та міжнародних економічних відносин.  Національний бренд України як засіб підвищення її конкурентоспроможності на міжнародних ринках.

Юрківський О.Й., к.е.н., доцент кафедри цифрової економіки та міжнародних економічних відносин. Експорт українського морозива та стратегія ПАТ «Житомирський маслозавод».

Секція 8. Туристичний та готельно-ресторанний бізнес в умовах сталого розвитку.

Баранська К. В., студ., гр. ТЗ-8, ФБСО, науковий керівник: Кругляк М. Е., к.і.н., доц. Гастротури по Україні: подорожуємо цікаво та смачно.

Білобровко Ю. І., студ., гр. ТЗ-7, ФБСО, науковий керівник: Кругляк М. Е., к.і.н., доц. Глобалізація в Україні.

Богач Н. В., студ., гр. ТЗ-6, ФБСО, науковий керівник: Давидюк Ю. В., к.е.н., доц. Досвід країн ЄС щодо підтримки туристичного бізнесу в умовах пандемії.

Вакулович А. В., студ., гр. ТЗ-8, ФБСО, науковий керівник: Кругляк М. Е., к.і.н., доц.  «Мандруй Україною з Дмитром Комаровим» як приклад вдалого телевізійного проєкту.

Велика І. С., студ., гр. ТЗ-8, ФБСО, науковий керівник: Кругляк М. Е., к.і.н., доц. Альпінізм у Непалі.

Волинчук О. В., студ., гр. ТЗ-7, ФБСО, науковий керівник: Кругляк М. Е., к.і.н., доц. Етикет у Японії.

Георгієвська А. М., студ., гр. ТЗ-5, ФБСО, науковий керівник: Давидюк Ю. В., к.е.н., доц. Перспективи розвитку гастротуризму в Ісландії.

Іванюк В.О. студ., гр. ГРС-3, ФБСО, науковий керівник: Ярмолюк Д.І., асистент. Паритет цін у готельному бізнесі.

Кирилюк Д. Р., студ., гр. ТЗ-5, ФБСО, науковий керівник: Давидюк Ю. В. к.е.н., доц. Шопінг-туризм та його особливості.

Кирилюк М. Р., студ., гр. ТЗ-5, ФБСО, науковий керівник: Давидюк Ю. В., к.е.н., доц. Великобританія як провідний центр кінотуризму.

Кравець К. В., студ., гр. ТЗ-6, ФБСО, науковий керівник: Кругляк М. Е., к.і.н., доц. Вплив глобалізації на розвиток міжнародного туризму.

Кузьменко Д. І., студ., гр. ТЗ-8, ФБСО, науковий керівник: Мілінчук О.В., к.е.н., доц. Перспективи розвитку сільського зеленого туризму в Україні.

Майстренко В. О., студ., гр. ТЗ-7, ФБСО, науковий керівник: Кругляк М. Е., к.і.н., доц. Туристична привабливість музеїв Житомирщини.

Мамула Л. В., студ., гр. ГРС-2, ФБСО, науковий керівник: Ярмолюк Д. І., асистент. Особливості халяль-туризму.

Марчук В. О., студ., гр. ТЗ-5, ФБСО, науковий керівник: Давидюк Ю. В., к.е.н., доц. Найоригінальніші фестивалі світу.

Матвійчук В. О., студ., гр. ГРС-3, ФБСО, науковий керівник: Ярмолюк Д. І. асистент. Туризм катастроф.

Мельник В. В., студ., гр. ГРС-2, ФБСО, науковий керівник: Ярмолюк Д. І., асистент. Організація готельної анімації.

Онищук А. С., студ., гр. ТЗ-7, ФБСО, науковий керівник: Ярмолюк Д. І., асистент. Цінова доступність мандрівки як вирішальний чинник вибору.

Панасюк Д. С., студ., гр. ТЗ-8, ФБСО, науковий керівник: Кругляк М. Е., к.і.н., доц. Екотуризм в Україні.

Приболовець О. О., студ., гр.ГРС-2, ФБСО, Павлюк В.М., ст. викл. Сучасні проблеми ресторанного бізнесу.

Присяжнюк С. О, студ., гр. ГРС-3, ФБСО, науковий керівник: Ярмолюк Д. І. асистент.  «Зелений туризм» на Житомирщині.

Соловйова А. С., студ., гр. ТЗ-6, ФБСО, науковий керівник: Давидюк Ю.В. к.е.н., доц. Використання екологічних технологій та матеріалів закладами розміщення туристів.

Ткачук Г. В. студ., гр. ГРС-3, ФБСО, науковий керівник: Ярмолюк Д.І., асистент. Джайлоо-туризм.

Хоменчук С. О., студ., гр. ТЗ-7, ФБСО, науковий керівник: Ярмолюк Д. І., асистент. Караванінг як вид туризму: переваги та недоліки.

Янчикова А.А., студ., гр. ТЗ-6, ФБСО, науковий керівник: Давидюк Ю. В., к.е.н., доц. Інноваційна діяльність готельного бізнесу у Японії.

Відзначимо, що у конференції взяли участь представники таких навчальних закладів як Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця, Національний університет «Запорізька політехніка», Запорізький національний університет, Одеська національна академія харчових технологій, Одеський національний технологічний університет, Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, Житомирський державний університет імені Івана Франка, Поліський національний університет, а також Інститут теоретичної фізики ім. М. М. Боголюбова НАН України, Національний музей космонавтики ім. С. П. Корольова, Академія економічної освіти Молдови.

Дякуємо всім, хто долучився до проведення конференції! Плануємо порядок денний на конференцію вже у 2022 році! До зустрічі!

Тези матеріалів конференції будуть розміщені за у розділі “Конференції” на сайті Житомирської політехніки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */