Сучасні курси та практики з LINUX для студентів Житомирської політехніки

Shares

6 жовтня 2021 року викладачі кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки Олена Головня, Оксана Окунькова, Андрій Єфіменко взяли участь у міжнародному вебінарі «The World is Changing Fast: It needs digital professionals», який проводився сумісно провідними фахівцями Linux Professional Institute (LPI), Network Development Group (NDG) та Cisco Networking Academy. Цей семінар був присвячений особливостям вивчення та викладання сучасних сертифікаційних курсів з операційних систем Linux та питанням промислової сертифікації фахівців за рівнями LPIC-1 та LPIC-2.

Фахівці LPI, NDG та Cisco ознайомили слухачів із можливостями електронних онлайнових курсів з ОС Linux: NDG Linux Unhatched, NDG Linux Essentials, NDG Introduction to Linux I, NDG Introduction to Linux II. Перелічені курси розроблено фахівцями NDG і всі вони вони доступні у межах Cisco Networking Academy. Зміст курсів NDG Introduction to Linux I та NDG Introduction to Linux II побудовано згідно з вимогами професійних сертифікаційних екзаменів LPIC-1 Certification Exam 101 та LPIC-1 Certification Exam 102 відповідно.

Варто зазначити, для студентів Житомирської політехніки, які навчаються за спеціальностями 123 Комп’ютерна інженерія, 122 Комп’ютерні науки, 125 Кібербезпека, 126 Інформаційні системи та технології у межах вивчення освітньої компоненти «Операційні системи» доцентом кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки Оленою Головнею разом з колегами через університетську академію Cisco вже впроваджено використання курсу NDG Linux Essentials. Отримані студентами при опануванні курсу та компоненти компетентності є необхідними та важливими для подальшого опанування складових таких сучасних напрямків, як DevNet, DevOps, DevSecOps. Кафедра планує подальше посилення підготовки з ОС Linux, зокрема підготовку студентів до здачі сертифікаційних екзаменів LPIC-1.

Кафедра компʼ ютерної інженерії та кібербезпеки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */