Студенти гірничо-екологічного факультету Житомирської політехніки на Мандрівному Docudays UA

Shares

З 5 по 7 жовтня 2021 року понад 100 студентів гірничо-екологічного факультету Житомирської політехніки з кураторами академічних груп відвідали покази документального кіно про права людини у рамках проведення Мандрівного міжнародного фестивалю Docudays UA у Житомирі.

Організаторами проведення фестивалю є НУО “Сучасний Формат”. Головною метою та місією Мандрівного Docudays UA є створення можливостей для глядачів в Україні дивитися актуальні документальні стрічки з усього світу.

У перший день Мандрівного Docudays UA було проведено перегляд та зустріч-бесіду із словацькою режисеркою Маєю Мартіняк фільму «Невидимі» про права жінок, травми під час пологів. Кадрами зі справжніх пологів стрічка розкриває обличчя травми та проявляє невидиму для суспільства реальність.

У другий день було переглянуто два короткометражні фільми: перша стрічка «Кур’єри, а не герої» (режисери: Давіде Раппа та Іпполіто Пестелліні Лапареллі) про умови кур’єрів, які доставляли їжу в Мілані з початком пандемії COVID-19; друга стрічка «Пранкнули» (режисер – Ісмаеля Жоффруа Шандуті), в якій онлайн-гравці описують свої труднощі зі «свотінгом» (небезпечна для життя форма кібернасильства), що завжди чатує на них під час ігор. Кадри неабияк вразили та долучили до активного обговорення після перегляду велику кількість глядачів.

В третій день глядачі мали змогу поміркували над тим, як пережити горе від втрати близької людини. Стрічка «Щось прекрасне лишилося позаду» (режисерка – Катріне Філп). Це ніжна та інтимна історія про життя кількох дітей, які нещодавно втратили батьків. Аби впоратись зі своїм горем, вони мають прожити сум зі щирістю, сміливістю, гумором і любов’ю.

Дякуємо організаторам та учасникам за активну громадянську позицію та сприянню підвищенню обізнаності серед молоді щодо прав людини та повагу до людської гідності!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */