Екскурсія студентів ГЕФ на ТДВ “Березівський кар’єр”

Shares

21 жовтня 2021 року студенти гірничо-екологічного факультету спеціальностей 101 «Екологія», 103 «Науки про Землю», 183 «Технології захисту навколишнього середовища» та 184 «Гірництво» разом з викладачами відвідали ТДВ «Березівський кар’єр». Біля кар’єроуправління відбулась зустріч з директором та інженером з охорони праці, які розповіли про підприємство, його перспективи, можливість подальшого працевлаштування.

Підприємство розробляє Березівське-1 родовище з метою промислового видобування гранітів, придатних для виробництва щебеню будівельного, щебеню для баластного шару залізничної колії, як заповнювач до важкого і шляхового бетону та каменю бутового. Спосіб розробки – відкритий (кар’єрний). Система розробки – транспортна з паралельним просуванням фронту гірничих робіт та зовнішнім розташуванням відвалів розкривних порід. Загальна потужність корисної копалини (граніту, порушеного вивітрюванням, та незміненого) складає 0,4-23,6 м (середня – 8,9 м). Потужність вивітрених гранітів змінюється від 0,2 до 3,0 м (середня – 0,9 м), потужність незмінених гранітів (до відмітки -27,0 м) – від 0,2 до 20,6 м.

Оглядаючи кар’єр, студенти дізналися про всі нюанси його структури й основні технології видобутку залізної руди. Молодь мала можливість побачити бурові верстати, екскаватори, потужні автосамоскиди, електропотяги з думпкарів, будівлі дробильних комплексів, на яких провели більш детальний опис технологічного процесу.

Варто відзначити й активну позицію підприємства щодо збереження довкілля. Спілкування з працівниками підприємства створили гарну атмосферу під час перебування на кар’єрі. З гарними враженнями студенти повертались додому. Колектив факультету та студенти вдячні керівництву підприємства за проведену екскурсію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */