Студент Житомирської політехніки Ярослав Козяр – стипендіат Житомирської обласної державної адміністрації

Shares

12 серпня 2021 року у приміщенні Житомирської обласної дитячої бібліотеки відбулолось вручення керівництвом Житомирщини сертифікатів на отримання стипендії Житомирської обласної державної адміністрації за досягнення в галузях науки, творчості і спорту, мужності і розвитку молодіжного руху. Відповідно до розпорядження  в.о.голови Житомирської ОДА Наталії Остапченко сертифікати отримали 20 осіб з числа обдарованої молоді області. Захід приурочили святкуванню Міжнародного дня молоді.

За наукові досягнення стипендією Житомирської обласної державної адміністрації був відзначений студент-магістрант 2 курсу групи ПМ-137м факультету комп’ютерно-інтегрованих технологій, мехатроніки і робототехніки Державного університету «Житомирська політехніка» Козяр Ярослав, який навчається за спеціальністю 131 «Прикладна механіка».

Ярослав займається науковою та технічною діяльністю, впродовж багатьох років створює науково-технічні розробки в рамках університетської лабораторії MechLab, керівником якої є. Одне з головних досягнень Ярослава – це створений разом із студентською лабораторією мехатроніки «MechLab» Інтерактивний музей науки і технологій «Політехнік». Всі експонати музею створені студентами. Даний музей дозволяє наочно продемонструвати школярам знання та практичні вміння студентів університету, а також зацікавити їх до майбутнього навчання в університеті. Механіка, оптика, електрика, магнетизм, логіка, акустика – за допомогою інтерактивних експонатів відвідувачі зможуть самостійно перевірити та зрозуміти принципи роботи тих чи інших законів природи.

У 2020-21 роках Ярослав здобув призові місця у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі знань «Механічна інженерія» у Сумському державному університеті, отримавши дипломи відповідно ІІ ступеня (2020 рік) та ІІІ ступеня (2021 рік). Також у 2021 році Ярослав здобув диплом ІІ ступеня за перемогу у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Прикладна механіка (технології машинобудування).

Ярослав є старанним студентом, творчо виконує індивідуальні завдання, захоплюється точними науками, має досягнення в області комп’ютерного 3D-моделювання конструкцій різних пристроїв, створення систем керування на сучасних програмно-апаратних платформах.  Він має творчий підхід до створення різних розробок та конструкцій – моделей 3D-принтерів власної конструкції, діючих макетів роботизованих комплексів та багатьох інших пристроїв, які демонструвалися на виставках та технічних фестивалях, що проводились в м. Житомирі, а також на багатьох профорієнтаційних заходах університету.

Вітаємо Ярослава із заслуженою відзнакою та визнанням його наукових напрацювань! Подальших успіхів та нових досягнень! Дякуємо керівництву Житомирської ОДА за фінансову підтримку талановитої молоді!

Джерело

Відео – офіційний youtube-канал телеканала C-TV

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */