Відкриття Центру автоматизації та робототехніки Житомирської політехніки

Shares

22 червня 2021 року відбулось урочисте відкриття Центру автоматизації та робототехніки Державного університету “Житомирська політехніка”.

Ректор Житомирської політехніки Віктор ЄВДОКИМОВ відзначив, що університет завжди підтримував розвиток спеціальності 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», буде продовжувати це робити та вважає її однією із найперспективніших технічних спеціальностей сьогодення. Впевнені, що відкриття Центру автоматизації та робототехніки сприятиме підвищенню рівня підготовки фахівців у даній галузі, а також стимулюватиме викладачів та здобувачів освіти займатись науковою діяльністю.

«Сучасна лабораторія буде використовуватись для підготовки фахівців за освітніми програмами «Робототехніка та комп’ютеризовані системи управління» та «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології». Також у Центрі функціонуватиме науковий студентський гурток «Автоматизація та мехатроніка» під керівництвом викладачів кафедри» – зазначив завідувач кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій ім. проф. Б.Б. Самотокіна Андрій ТКАЧУК.

У Центрі автоматизації та робототехніки розміщені не лише лабораторні стенди з сучасними засобами автоматики підприємств-партнерів університету, а й власні розробки викладачів та студентів. Це і макети промислових роботів, квадрокоптери, мобільні рухомі платформи (колісні, гусеничні, плавальні тощо) як придбані, так і розроблені власноруч тощо. Для зручності роботи у Центрі наявні два 3Д-принтери, паяльні станції, контролери, міні-комп’ютери Raspberry Pi, ноутбуки, сенсорні панелі, двигуни, частотні перетворювачі, сервоприводи, допоміжні інструменти та багато іншого.

Житомирська політехніка та кафедра автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій запрошують абітурієнтів на навчання за спеціальністю «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» для отримання якісної освіти у сучасних лабораторіях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */