Представники Житомирської політехніки отримали державні нагороди під час роботи 4-ї сесії Житомирської обласної ради

Shares

27 травня  2021 року на початку засідання 4-ї сесії Житомирської обласної ради VIII скликання представники Державного університету “Житомирська політехніка” отримали державні відзнаки.

Ректор Житомирської політехніки, доктор економічних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України, академік Академії економічних наук України Віктор Валерійович Євдокимов нагороджений Орденом “За заслуги” III ступеня.

Орденом “За заслуги” нагороджуються громадяни України за видатні особисті досягнення в економічній, науково-технічній, соціально-культурній, військовій, державній, громадській та інших сферах діяльності.

За період роботи Віктора Валерійовича на посаді ректора університету загальний бюджет університету збільшився на 65 %. Завдяки покращенню матеріально-технічної бази, створенню сучасного освітнього простору, запровадження дуальної моделі освіти, підвищення якості освітнього процесу за рейтингом прозорості університетів від лабораторії CYBERMETRICS, рейтингом SCOPUS, всеукраїнським рейтингом ТОП-200 Україна, Консолідованим рейтингом університетів України – Державний університет «Житомирська політехніка» став першим у Житомирській області та лідером освітнього та наукового процесу в регіоні. В університеті діє 21 міжнародна програма мобільності з провідними вищими навчальними закладами світу.

За останні три роки в університеті завершується будівництво нового навчального корпусу, встановлено сучасну модульну котельню на альтернативному паливі, проведено модернізацію системи освітлення, реконструкцію їдальні університету, актової зали, спортивних залів, створено сучасні конференц-зали, лекційні аудиторії, науково-начальні лабораторії. Відкрито Центр розвитку професійної кар’єри, розпочав роботу бізнес-інкубатор YEP з відбору студентських стартапів.

Відзнакою Президента України – медаллю “За працю і звитягу” нагороджені кандидат технічних наук, професор, професор кафедри автомобілів і транспортних технологій Державного університету «Житомирська політехніка» Баженов Володимир Григорович та доцент кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій ім. проф. Б.Б. Самотокіна Державного університету «Житомирська політехніка» Каргополова Надія Петрівна.

Медаллю “За працю і звитягу” нагороджуються громадяни України за вагомий особистий внесок у розвиток економічної, науково-технічної, соціально-культурної, військової, державної, громадської та інших  сфер діяльності, багаторічну сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків.

Баженов Володимир Григорович в університеті розпочав свою діяльність у 1964 році на посаді старшого викладача кафедри загальноінженерних дисциплін Житомирського загально-технічного факультету Київського політехнічного інституту. В 1966 році був призначений завідувачем цієї ж кафедри. З 1967 року займав посаду декана Житомирського  загальнотехнічного факультету Київського політехнічного інституту. В 1974 році Баженова В.Г. було призначено директором Житомирського філіалу Київського політехнічного інституту.

Під керівництвом Баженова В.Г. було введено в експлуатацію новий корпус та гуртожитки філіалу, створювалися нові й розширювалися вже діючі лабораторії, відбувався процес поповнення факультету висококваліфікованими кадрами, які мали наукові ступені та вчені звання. Розвивалася наукова робота, головним напрямом якої стала розробка проблеми «Дослідження напруженого стану і малоциклової втомленості та несучої здібності обертальних конструкцій складної форми при силовому і тепловому навантаженні». Під керівництвом Баженова В.Г. був побудований унікальний стенд, на якому проведено випробування елементів роторів вентиляторів найбільшого двигуна – Д-18Т для літаків «Руслан» і «Мрія», досягнуто підвищення надійності та довговічності машин, розроблено апаратуру і методи механічних випробувань деталей та вузлів газотурбінних двигунів, електромагнітних накопичувачів енергії, включно й з полімерних матеріалів та інших швидкообертових пристроїв. Стаж роботи Володимира Григоровича в університеті – 51 рік.

Каргополова Надія Петрівна направлена після закінчення аспірантури в КПІ на роботу до Житомирського філіалу КПІ (нині – Державний університет «Житомирська політехніка») в 1972 р. Працювала на посадах асистента (1972-1977 р.), старшого викладача (1977-2000 р.), доцента – з 2000 р. Більше 10 років виконувала обов’язки секретаря Вченої Ради навчального закладу. Три роки працювала головою профспілкового комітету ЖІТІ, два роки – головою ради ветеранів навчального закладу. Стаж роботи Надії Петрівни в університеті – 47 років.

Вітаємо наших колег з відзнакою їх роботи на державному рівні! Дякуємо Президентові України Володимиру Зеленському, Офісу Президента України, керівництву Житомирської області за підтримку ініціативи трудового колективу Житомирської політехніки та відзначення співробітників університету державними нагородами!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */