Круглий стіл з питань попередження наслідків стихійних лих в лісах за участю Федерального міністерства сталого розвитку та туризму Австрії

Shares

14 травня 2021 року за ініціативи Держлісагентства за участю Федерального міністерства сталого розвитку та туризму Австрії відбувся круглий стіл, метою якого є обмін досвідом із питань попередження наслідків стихійних лих у лісах.

Участь у заході взяли 75 українських фахівців – представники Держлісагентства, обласних управлінь Карпатського регіону, державних лісогосподарських підприємств та наукових установ, серед них доцент кафедри екології Державного університету «Житомирська політехніка» к.с.г.н. Тетяна КУРБЕТ.

Австрійські колеги поділилися своїм досвідом у розробці та застостуванням заходів з попередження наслідків стихійних лих в Австрії. Українські фахівці доповіли про чинники негативного впливу на ліси та засоби протидії наслідкам стихійних лих в Україні.

Також були обговорені питання щодо вирішення нагальних проблем сталого лісоуправління: виключно важливі природоохоронні функції лісів; масове всихання лісів внаслідок глобальних змін клімату; старіння лісів, особливо на природоохоронних територіях; система охоронних заходів, направлених на запобігання стихійних лих у лісах; проблеми порушення лісових насаджень внаслідок рекреаційної діяльності; проєкти забезпечення та посилення природоохоронних функцій лісів; природне поновлення лісів; відновлення захисних функцій лісів.

Цікавими та корисними для українських фахівців були підходи до залучення до питань, що були підняті під час круглого столу, приватних власників, громадськості, актуальність співпраці з екологічними та природоохоронними організаціями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */