Апгрейд марафон від Житомирської політехніки: перший тиждень, як це було

Shares

Перший тиждень “Апгрейд марафону” від Центру молодіжного волонтерства та розвитку “EasyHelp” Житомирської політехніки відбувся продуктивно та насичено. Учасники вже встигли подивитися ексклюзивний документальний фільм, поговорити про фемінізм, зрозуміти, що таке волонтерство, насичене громадське життя, де шукати мотивацію тощо.

“Вечір документального кіно” (20.05).
Кінострічка “Мовчазна війна” вразила усіх присутніх своєю силою й трагічністю. Обговорення, рефлексія студентів зі спікерами були надзвичайно насиченими. Незважаючи на складність сюжету, важкість сприйняття, усі глядачі відчули глибокі переживання та розуміння до побаченого. Фільм висвітлював нелегку долю сирійських жінок, які втрачали своїх дітей, стаючи жертвами торгур та насилля: “З одного боку режим, а з іншого – традиції”.

Правовий кінопоказ відбувся за підтримки Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області (@ztlegalaid). До університету завітали Гончарова Дар’я – начальниця відділу комунікації та забезпечення доступу до публячної інформації і Олена Коваленко – регіональна координаторка взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Житомирській області.

“Документальна стрічка – це привід не лише згадати про події минулого, але й обговорити сучасні приклади порушення прав людини”, – наголошують фахівці.

“Від молодіжного волонтерства – до активної громадської діяльності”(25.05). Зустріч з Вікторією Безсмертною(@vikki_immortal) – #божеВільною головою ГО Інституту Креативних Інновацій(@kreativ_team).

Атмосферу, яку створили студенти разом зі спікеркою, не передати словами… Натхненна, мотиваційна, насичена, дискусійна! Вікторія зробила неможливе: розповіла свої 10 років життя за одну годину, встигла розкрити тему фемінізму та гендерної рівності, доповіла про найгарячіші можливості молоді у міжнародному волонтерстві від Erasmus та ще багато чого мега корисного!

“Я сьогодні зрозуміла, а точніше, в котре підтвердила собі, що молоді цікаво слухати та важливо для них те, щоб їх слухали і чули, а ще круті погляди та бажання дискутувати, розвивати свої думки та погляди”, – Вікторія Безсмертна – очільниця Kreativ Team.

“Спорт, мотивація, цілі на “easy”?” (26.05). Very hot зустріч з воркаутером, спортивним тренером, студентом та просто особистістю.

Спікер Олег Кошиль здивував усіх присутніх своїми досягненнями у житті та спорті. Він справжній доказ того, що вік – це просто цифра. Адже у свої 16, хлопець поєднує навчання, заняття стріт-воркаутом, тренерство, пробіжки, марафони, конкурси, виступи. Це шалено надихає! Виступ перетворився у справжній ДіалогХаб чи Speaking Club, адже студенти активно долучалися до дискусій, охоче розповідали про свої проблеми щодо постановки цілей, втрати продуктивності у навчанні та інших сферах, емоційного вигорання, ділилися корисним досвідом.

Завершився захід ще цікавіше, а саме – спільним віджиманням від підлоги!
“Я дуже радий, що був запрошений у ролі спікера. Для мене це корисний досвід, який знадобиться у житті, для подальших виступів. Я відчув, що студенти також, висловлюючи свою думку, прокачували, як ораторські так і soft скіли. Це мене мотивує ще більше, важливо, щоб молодь була орієнтована на свій всебічний розвиток та вирішення глобальних проблем”, – Олег Кошиль.

Представники Центру молодіжного волонтерства та розвитку “EasyHelp” Житомирської політехніки впевнені, що всі моменти неможливо передати на екрані! Тому, долучайтеся до Апгрейд марафону, який організовують здобувачі освіти – студенти ФПУП Житомирської політехніки та інвестуйте у свій розвиток чи просто приємно проводьте час!

За всіма новинами й оновленнями слідкуйте на сторінці @easyhelp у соціальній мережі Instagram.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */