Кураторська година студентів ГЕФ з нагоди відзначення Міжнародного дня авіації і космонавтики

Shares

Сьогодні у Житомирській політехніці говорили про святкування Міжнародного дня польоту людини в космос, яке відбувається щорічно, 12 квітня. Так, 12 квітня відбулася кураторська година студентів гірничо-екологічного факультету академічної групи РР-49 під керівництвом куратора Володимира Шлапака з цієї нагоди.

Під час онлайн-зустрічі студенти змогли дізнатися про історію свята, а також, що 12 квітня, але з різницею у 20 років, було здійснено два важливих польоти для розвитку космічної галузі: у 1961 році радянський космонавт Юрій Гагарін на космічному кораблі «Восток» з космодрому «Байконур» вперше у світі зробив орбітальний обліт Землі, який тривав 108 хвилин, а у 1981 році стартував перший пілотований політ за американською програмою «Шаттл».

Студенти відвідали онлайн-експозиції у Музеї космонавтики імені Сергія Павловича Корольова, що знаходиться у м. Житомирі на батьківщині всесвітньо відомого вченого галузі ракетобудування та космонавтики — Сергія Павловича Корольова.

P.S. Коли карантинні обмеження будуть послаблені, запрошуємо всіх бажаючих відвідати Музей космонавтики імені Сергія Павловича Корольова (https://cosmosmuseum.info/).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */