Кураторська година ГЕФ: Всесвітній день здоров’я

Shares

Щорічно 7 квітня, починаючи з 1950 року, відзначають Всесвітній день здоров’я. З цієї нагоди у Житомирській політехніці було проведено кураторську годину у групі ЕО-40, на якій куратор МЕЛЬНИК Вікторія провела студентам ознайомчу лекцію на тему «Всесвітній день здоров’я. Історія та основні ідеї відзначення. ВООЗ».

Студенти дізнались ідею створення Всесвітнього дня здоров’я, а також те, що ВООЗ присвячує кожен щорічний Всесвітній день здоров’я бвизначеним темам і проводить різні пропагандистські заходи, як в цей день, так і тривалий час після 7 квітня.

2021 рік оголошений Міжнародним роком медико-санітарних і соціальних працівників на знак поваги й вдячності працівникам медичної та соціальної сфер за їх наполегливу самовіддану працю в боротьбі з пандемією COVID-19.

У цьому році ВООЗ проведе кампанію під гаслом «Захищати. Допомагати. Об’єднувати зусилля». Під час онлайн-зустрічі студенти також мали змогу дізнатися про особливості функціонування Всесвітнньої організації охорони здоров’я та основні напрями її діяльності.

Сьогодні питання збереження здоров’я населення постає дуже гостро внаслідок пандемії Covid-19, яка спалахнула в грудні-січні 2019-2020 років, а в середині березня 2021 інфікувала щонайменше 130 млн людей.

Співробітництво України з ВООЗ – одна з важливих складових її міжнародного співробітництва з метою забезпечення конституційного права кожного громадянина України на охорону здоров’я, медичну допомогу та медичне страхування (стаття 49 Конституції України). Особливого значення таке співробітництво набуває в умовах світу, що глобалізується.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */