Представники ФБСО взяли участь у міжнародному вебінарі з проблем управлінського обліку

Shares

22-23 березня 2021 року відбувся міжнародний вебінар на тему: «Перспектива стійкості та її вплив на управлінський облік», який був організований факультетом менеджменту Лодзького університету (Польща). Основним тематичним напрямом вебінару було виявлення та вирішення сучасних проблем корпоративної практики й узагальнення теоретичних напрямів щодо перспектив сталого розвитку суб’єктів господарювання, а також визначення на їх основі напрямів формування облікової інформації для потреб управління.

У вебінарі взяли участь та поділилися досвідом 110 науковців з 12 країн світу. До складу наукового комітету увійшли проф. Ян Альпенберг, Університет Ліннея (Швеція); проф. Чесловас Хрістаускас, Каунаський університет прикладних наук (Литва); проф. Ян-Хендрік Мейєр, Університет прикладних наук (Німеччина); проф. Грегорі Веггман, Бургундський університет у Діжоні (Франція); проф. Томаш Внук-Пель, Лодзький університет (Польща).

Від Державного університету «Житомирська політехніка» учасниками міжнародного вебінару були завідувач кафедри інформаційних систем в управлінні та обліку, д.е.н., проф. Сергій Легенчук, завідувач кафедри менеджменту і підприємництва, д.е.н., проф. Тетяна Остапчук та доцент кафедри інформаційних систем в управлінні та обліку, к.е.н., доц. Ганна Хоменко.

Під час вебінару обговорювалися питання за наступними напрямами:

  • стійкість та управлінський облік – вимоги від корпоративної практики та напрями впровадження в управлінський облік;
  • фінансова безпека МСП в контексті сталого розвитку; формування системи збалансованих показників;
  • фінансова стійкість в умовах сталого розвитку;
  • розгляд сучасних теорій управлінського обліку;
  • стійкість та контроль управління на прикладі компанії «Air France»;
  • вплив ESG на інвестування в нерухомість;
  • прогнозування та контроль споживання енергії в розподілених мережах як одна з головних проблем управлінського обліку тощо.

Участь представників кЖитомирської політехніки у міжнародному вебінарі була можлива завдяки реалізації одного з наукових напрямів, визначеного відповідно до укладеної Рамкової угоди про співпрацю між Лодзьким університетом та Державним університетом «Житомирська політехніка».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */