New ІоТ-Devices for Zhytomyr Polytechnic Students

Shares

Інтернет-речей все більше і більше проникає у наше життя. Його смарт-компоненти стають буденними супутниками звичайної людини. Очевидно, що розробкою цих складних інтелектуальних пристроїв займаються фахівці, які розуміються в електроніці, мережних технологіях, програмуванні,  кібербезпеці. Підготовка таких фахівців здійснюється і на факультеті інформаційно-комп’ютерних технологій Житомирської політехніки.

Вже кілька років  на факультеті створена, забезпечена відповідним обладнанням і постійно функціонує лабораторія «IoT Research/Electronics Lab», на базі якої проводяться практичні і  лабораторні заняття з дисциплін, що пов’язані з електронікою, схемотехнікою тощо. Окрім того, на базі цієї лабораторії працюють студентські наукові гуртки, через які студенти можуть провадити власні дослідження.

І наші студенти, і наші викладачі прагнуть працювати з новинками – сучаснішим і потужнішим обладнанням. Тому на запити студентів, з врахуванням розвиту ІТ-галузі, з врахуванням потреби впровадження нових лабораторних робіт з навчальних дисципліні «Архітектура та технології IoT», «Безпека IoT»,  які викладається студентам спеціальностей 123 «Комп’ютерна інженерія», 125 «Кібербезпека», 172 «Телекомунікації та радіотехніка», університет додатково придбав нове та цікаве обладнання:

  • Одноплатні комп’ютери Raspberry Pi 4 Model B 4GB зі Starter Kit’ами KS0221 від Keystudio;
  • Модулі зв’язку 4G/3G/2G/GSM/GPRS/GNSS;
  • Камери денного та нічного бачення RPi IR-CUT з інфрачервоною підсвіткою 5Мп з регульованим фокусом;
  • Плати розробника nRF52840 Mini – Bluetooth Development Board;
  • Датчики, реле, сервоприводи, енкодери і шілди для Arduino.

Вся ці сучасні пристрої чекають на студентів ФІКТу у лабораторії «IoT Research/Electronics Lab» (ауд. 107в).

Кафедра комп’ютерної інженерії та кібербезпеки,
кафедра біомедичної інженерії та телекомунікацій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */