Ініціативи представників ГЕФ на VIІ Всеукраїнському форумі взаємодії та розвитку у Житомирській області

Shares

22 березня 2021 року відбувся VIІ Всеукраїнський форум взаємодії та розвитку – ОНЛАЙН у Житомирській області, який об’єднав понад 40 спікерів на одній платформі. Організатором заходу є Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Всеукраїнського молодіжного центру, Національної молодіжної ради України.

Громадська організація “Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it, Ukraine», учасник загальносвітового руху «Let’s Do It World» на цьогорічному форумі об’єднала представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, місцевих та закордонних інститутів громадянського суспільства, активістів молодіжного громадського руху, бізнесу та засобів масової інформації, волонтерів, лідерів учнівського і студентського самоврядування, благодійників, донорів, з метою представлення своєї діяльності, планів на поточний рік, обміну досвідом, пошуку партнерів для спільної реалізації проєктів, залучення експертів з інших організацій, можливості взаємодії для молоді та її залучення до суспільно корисних справ.

Під час форуму відбулось обговорення соціальної активності на Житомирщині, звітів щодо реалізації ідей сталого розвитку та «зеленого руху», волонтерського руху, корпоративної соціальної відповідальності та презентації планів учасників форуму на 2021 рік.

Так, студент групи ЕО-39 Житомирської політехніки Первак Віталій, міський координатор і заступник обласного координатора руху Let’s Do It Ukraine, презентував план проведення у 2021 році Всеукраїнської соціально-екологічної акції з прибирання та благоустрою засмічених зелених зон та місць громадського відпочинку “Зробимо Україну чистою разом” у місті Житомирі та роль студентської молоді у цьому заході.

Заступник декана гірничо-екологічного факультету, доцент кафедри екології Ганна Кірейцева представила дві важливі екологічні ініціативи Житомирської політехніки, які заплановано у 2021 році. Перша за все,  Обласний конкурс-виставку молодіжних (дитячих, шкільних) екологічних проєктів «Екологіка» з нагоди відзначення Дня екологічних знань в Україні, який ініційований кафедрою екології Житомирської політехніки та відбудеться 15 квітня 2021 року. Доповідач наголосила на важливості популяризації екологічно свідомого способу життя, висвітлила переваги отримання професії «еколог» у сучасному світі та запросила всіх учнів 8-11 класів до участі у конкурсі. Наступна ініціатива – організація та проведення екологічної акції «Плоггінг по-ГЕФівські» з нагоди святкування 21-ї річниці гірничо-екологічного факультету. Також, Ганна Кірейцева підтвердила бажання студентів-екологів Житомирської політехніки приєднатися до організації та проведення проєктів Let’s Do It Ukraine у 2021 році.

Детальну інформацію про форум та контакти координаторів можна переглянути за посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */