Візит Заступника Міністра у справах ветеранів України з питань європейської інтеграції та Генерального Консула Республіки Польща

Shares

23 лютого 2021 року із робочими візитами в Житомирській області перебували Заступник Міністра у справах ветеранів України з питань європейської інтеграції Ілляшенко Олексій Володимирович та Генеральний Консул Республіки Польща у Вінниці пан Дамян Цярціньскі.

У приміщенні Житомирської ОДА відбулась зустріч  за підсумками міжнародної дворічної співпраці між Міністерствами закордонних справ України та Польщі в напрямах навчального стажування психологів із  Житомира, Бердичева та Вінниці по програмі “Покращення доступу до соціальних послуг у галузі психічного здоров’я” 2019-2020 рр. Учасником зустрічі була також практичний психолог Державного університету «Житомирська політехніка» Наталія Харитонова.

На запрошення керівництва Державного університету «Житомирська політехніка» почесні гості завітали до університету. В ході зустрічі були окреслені основні пріоритети і напрями діяльності Житомирської політехніки, як в рамках внутрішньодержавної діяльності, так і міжнародної співпраці. Ректор Віктор Євдокимов розповів гостям про перспективи розвитку університету та програми безкоштовного навчання і перекваліфікації військовослужбовців.

Важливий акцент був зроблений на активній участі університету в соціалізації та реадаптації ветеранів та учасників бойових дій АТО/ООС. В університеті навчаються близько п’ятиста учасників бойових дій, а також діти УБД, ветеранів за кошти державного бюджету. Також функціонує Центр соціально – психологічного супроводу і підтримки «PsyLab», в якому учансики бойових дій АТО/ООС та члени їх родин можуть отримати консультації й супровід психолога. Для гостей проведено екскурсію університетом, представлено дошку  пам’яті «Наші Герої».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */