Відкриття дошки пам’яті Героям Житомирської політехніки та фотовиставки «Скажи «Так» життю після збройного конфлікту»

Shares

24 лютого 2021 року у Державному університеті «Житомирська політехніка» відбулись заходи вшанування пам’яті Героїв університету – випускників, які загинули, зокрема відкриття дошки пам’яті Героям Державного університету «Житомирська політехніка» та фотовиставки «Скажи «Так» життю після збройного конфлікту».

Родини Героїв, одногрупники, запрошені гості, представники громадських організацій, студенти, викладачі, адміністрація університету зібралися разом в університеті, щоб згадати студентські роки наших випускників, поділитися спогадами та подякувати Героям за їх подвиг. Ми вдячні всім гостям, хто винайшов сили та мужність відвідати наш захід…

Житомирська політехніка висловлює вдячність батькам, які в свій час обрали саме наш університет для дорослого професійного становлення своїх дітей. По різному склалися їх долі та так передчасно обірвалося життя…

Наші героїчні випускники назавжди залишаться в університетській пам’яті.

Ми дякуємо! Ми пам’ятаємо! Слава Героям – Слава Героям!

НАШІ ГЕРОЇ:

Возний Юрій Віталійович, випуск 1999 року

Порозінський Сергій Вікторович, випуск 2007 року

Антонов Вадим Віталійович, випуск 2010 року

Ходоровський Сергій Леонідович, випуск 2010 року

З більш детальною інформацію про Героїв-випускників Житомирської політехніки, які загинули, всі бажаючі можуть ознайомитися на офіційному сайті Житомирської політехніки за посиланням. У даному розділі представлена інформація про навчання випускників в університеті, є скановані копії архівних документів (студентські квитки, залікові книжки, вступні випробування, витяги з протоколів засідання екзаменаційних комісій тощо) та інформація про військові нагороди й здобутки, а також трагічну загибель. Плануємо, що даний розділ буде поповнюватися фотографіями Героїв, спогадами людей, хто знав їх особисто.

Під час відкриття дошки пам’яті «НАШІ ГЕРОЇ» всі присутні вшанували пам’ять загиблих воїнів хвилиною мовчання… Пам’ятна дошка розміщена в холі другого поверху університету.

В продовження пам’ятних заходів, координатор громадської організації “Дім ветерана”, Юлія Толмачова представила фотовиставку  «Скажи «Так» життю після збройного конфлікту». Основна мета фотовиставки – зберегти світлу пам’ять про загиблих українських воїнів та підтримувати родини, яких так чи інакше торкнувся збройний конфлікт; нагадати одне одному, як важливо цінувати власних рідних та близьких, говорити їм про свої почуття, любов прямо зараз, доки вся сім’я поруч. Дана виставка – це історія у фотопортретах. Чужа трагедія та біль, а разом з тим і сила й мужність, підтримка та надія, незламність та віра.

Студенти Житомирськох політехніки матимуть можливість протягом двох тижнів знайомитися з матеріалами даної фотовиставки.

«Наш святий обов’язок – пам’ятати про полеглих за Україну, діями, а не гаслами, показувати повагу до їхніх батьків, родичів, близьких. Встановлення меморіальної дошки загиблим студентам «Житомирської політехніки» на сході України було і викликом, і почесною місією. Ми хотіли, щоб це було те місце, де не проходиш повз, а мимоволі зупинишся і замислишся над визвольною боротьбою України, чому досі доводиться відстоювати суверенітет та незалежність нашої держави. Ця дошка – не просто нагадування для нас, хто тут вчиться і працює, а й крик душі і показник для іноземних гостей, які часто навідуються в університет, і бачать, які цінності ми сповідуємо.

Також в університеті представили унікальну фотовиставку «Скажи «Так» життю після збройного конфлікту» авторства Анатолія Степанова та Сергія Мішина. Тут світлини батьків, дружин, дітей загиблих героїв. Коли дивишся на фото, крається серце. Хочу подякувати волонтерам, Юлії Толмачовій та Володимиру Лагуті «Дому ветерана», Асоціації ветеранів Житомирщини за співпрацю у допомозі учасникам бойових дій, їхнім родинам. Переконаний, що такі заходи нікого не лишать байдужим і нагадують про святе. Слава Україні, слава Героям! Герої не вмирають!»

Віктор, Євдокимов, ректор Житомирської політехніки

ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */