Представники ФКІТМР взяли участь у Сьомій Всеукраїнській академії інтегрованого розвитку міст

Shares

26-27 листопада 2020 року в Житомирі відбулась Сьома Всеукраїнська академія інтегрованого розвитку міст (надалі- Академія). Формат проведення –  онлайн у зв’язку із діючими карантинними обмеженнями через стрімке поширення COVID-19.

Організаторами заходу виступили Житомирська міська рада та німецька урядова компанія «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» у рамках проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні II» за фінансування Урядів Німеччини та Швейцарії.

Академія 2020 року була присвячена трансформації території центру Житомира з акцентом на вулицю Лятошинського та квартали поблизу Житнього ринку.

Відкрив захід заступник міського голови міста Житомира з питань мобільності Житомирської міської ради Олександр  Шевчук, виступили директор Департаменту економічного розвитку Микола Костриця та начальник Управління транспорту і зв’язку Костянтин Підпокровний. Державний експерт Директорату просторового планування територій та архітектури Міністерства розвитку громад і територій України Григорій Мельничук ознайомив з нововведеннями та нормативно-правовими рамками у сфері інтегрованого міського розвитку і сталої міської мобільності. Керівниця проєктного офісу GIZ у місті Житомирі Марія Байда представила модераторів кожної з робочих груп і пояснила особливості роботи в онлайн-кімнатах.

Закордонні учасники зустрічі, фахівець у сфері міського розвитку і планування Урс Томанн, фахівець з міського розвитку Хан ван де Ветерінг, фахівець в сфері мобільності Бурхард Хорн, поділились Європейським досвідом  трансформації та інтегрованого розвитку інфраструктури центральної частини європейських міст.

Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев представив досягнення в перетворенні транспортної  інфраструктури району залізничного вокзалу, перебудову громадського простору в центрі міста, розширення пішохідних зон, забезпечення умов для велосипедного руху.

Фахівці з Дніпра поділились передовим досвідом роботи інспекції з паркування. Створення збалансованої системи платних і безкоштовних паркомісць для автомобільного транспорту  дозволило підвищити безпеку дорожнього руху і отримати надходження додаткових коштів в місцевий бюджет.

Виступ експерта  з мобільності і транспортного планування міста Дмитра Беспалова показав дійсний стан транспортної системи Києва й ті загрози для суспільства, які очікують нас в найближче десятиріччя з урахуванням темпів автомобілізації.

В роботі Академії взяли участь викладачі кафедри автомобілів і транспортних технологій, учасники проєкту за програмою Еразмус «Розумний транспорт і логістика для міст» (SmaLog) Бегерський Дмитро, Ільченко Андрій та Шумляківський Володимир. Так, відбулась робота в групах по впорядкуванню паркування в центральній частині міста Житомира по вулицях Лятошинського, Небесної сотні, площі Житній ринок, розвитку системи громадського транспорту, організації пішохідного та велосипедного руху, логістики доставки товарів до закладів торгівлі  в центральній частині міста.

Наприкінці заходу відбулась презентація модераторами та активними учасниками результатів роботи в групах, основні результати заходу щодо планів інтегрованого розвитку середмістя Житомира доповіли Урс Томанн і Марія Байда. Безпосередньо в онлайн-зустрічах взяли участь 187 учасників з різних регіонів України та з-за кордону.

Посилання на трансляцію

Частина 1

Частина 2

Частина 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */