Житомирська політехніка – лідер міжнародного академічного співробітництва

Shares

Державний університет «Житомирська політехніка» продовжує утримувати лідируючі позиції в регіоні, і в Україні загалом, за кількістю міжнародних проектів, що реалізуються за участі університету. Розвиток міжнародного співробітництва є одним із ключових пріоритетів “Житомирської політехніки”.

Попри перешкоди, що виникли у зв’язку із запровадженням карантинних заходів, 2020 рік виявився достатньо успішним для університету в сфері міжнародної діяльності.

Продовжено реалізацію Проєкту Erasmus+: Розвиток потенціалу вищої освіти – “Магістерська програма зі смарт-транспорту і міської логістики” (2017-2021), до партнерства якого входять 4 європейських (Італія – 2, Польща, Німеччина), 4 українських та 2 грузинських заклади вищої освіти. Бюджет проєкту – 1.479.002 євро.

Цього ж року Державний університет “Житомирська політехніка” став учасником чергового Проєкту Erasmus+: Розвиток потенціалу вищої освіти – “Діджиталізація економіки як елемент стійкого розвитку України і Таджикистану” (2020-2023). До консорціуму проєкту увійшли університети Німеччини, Словенії, Литви, 5 українських та 3 таджицьких заклади вищої освіти. Бюджет проєкту – 995.404 євро.

Також, на 2020 рік припадає завершальний етап реалізації Проєкту за програмою Горизонт 2020: Дія Марії Складовської-Кюрі–“WІNMER” – “Вимірювання і моделювання теплових явищ в механічній обробці”. Партнери проєкту: Університет прикладних наук м. Лунд та Агентство з інновацій та розвитку WINNOVA (Швеція). Бюджет проєкту – 200.000 євро.

З року в рік університет активно працює в напрямі розширення існуючих та налагодження нових партнерських зв’язків із закордонними закладами вищої освіти з метою спільної реалізації проєктів Еразмус+: Міжнародна кредитна мобільність.

Завдяки проєктам мобільності Еразмус+ студенти, аспіранти (докторанти) та викладачі мають змогу пройти навчання та стажування відповідно на базі партнерських закордонних закладів освіти.

Наразі у Державному університеті “Житомирська політехніка” реалізується 18 проектів мобільності Еразмус+ з наступними закордонними закладами вищої освіти:

1.                 Університет м. Ковентрі (Великобританія);

2.                 Технологічний інститут Західної Македонії (Греція);

3.                 Університет м. Кордова (Іспанія);

4.                 Університет м. Парма (Італія);

5.                 Університет “Ла Сапієнца” м. Рим (Італія);

6.                 Європейський університет Кіпру;

7.                 Кіпрський Інститут Маркетингу (Кіпр);

8.                 Вроцлавська Політехніка (Польща);

9.                 Сілезька Політехніка м. Катовіце (Польща);

10.            Університет ім. М. Коперника м. Турон (Польща);

11.            АГХ Університет науки і технології м. Краків (Польща);

12.            Університет м. Гданськ (Польща);

13.            Університет “Думлупінар” м. Кютаг’я (Туреччина);

14.            Університет “Османгази” м. Ескішехір (Туреччина);

15.            Університет ім. Аднана Мендереса м. Айдин (Туреччина);

16.            Університет “Шейх Едебалі” м. Білєджик (Туреччина);

17.            Технічний університет м. Ліберець (Чехія);

18.            Університет м. Лулео (Швеція).

Станом на 2020 навчальний рік закордонні заклади вищої освіти відвідало 14 студентів, 1 аспірант, 1 докторант, 3 викладачів, що, звичайно, значно менше ніж в попередні роки. Проте, не дивлячись на наявні складнощі, університету вдається відправляти студентів на навчання за кордон – наразі 6 студентів (з дотриманням усіх застережувальних заходів) проходять навчання в Університеті “Ла Сапієнца” м. Рим (Італія).

2020 рік підходить до завершення, але міжнародна співпраця у Державному університеті “Житомирська політехніка” триває і продовжуватиметься й надалі, розширюючи свої горизонти та закладаючи підґрунтя для участі представників університету в нових програмах та проєктах.

#ЦеЖ_Політехніка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */