Кураторська година студентів ГЕФ з нагоди Всесвітнього дня науки в ім’я миру та розвитку

Shares

А Ви знаєте коли відзначається Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку? А студенти Житомирської політехніки знають! 10 листопада щорічно відзначається міжнародне свято – Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку, з метою підвищення усвідомлення громадськістю в усім світі користі науки.

Так, 10.11.20 року відбулась тематична кураторська година студентів 1 курсу спеціальності «Технології захисту навколишнього середовища» гірничо-екологічного факультету разом з куратором Оленою Герасимчук в онлайн режимі. Тема кураторської години –  «Нобелівські лауреати в галузі природничих наук».

Студентами були підготовлені цікаві доповіді з життя та особливостей наукових досліджень відомих Нобелівських лауреатів, які здійснювали свої дослідження-відкриття в галузі природничих наук.

Так, студенти дізналися про метод мікроаналізу органічних речовин, які винайшов австрійський хімік Фріц Прегль, познайомились з досягненнями вченого-фізика Льва Ландау, німецького біохіміка Отто Генріха Варбурга, нашого земляка вченого-біолога, імунолога Іллі Мечникова, а також вченого-дослідника в галузі органічної хімії Поля Сабатьє.

Під час обговорення важливим питанням була актуальність зазначених досліджень для сучасної науки. Студенти дійшли спільної думки, що відкриття, які здійснили вищезазначені вчені-науковці не лише дали поштовх для подальших досліджень, але є й актуальними і в наш час.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */