Кураторська година студентів ГЕФ щодо відзначення 120 років з дня народження Георгія Кістяківського

Shares

18 листопада відбулася кураторська година студентів гірничо-екологічного факультету академічної групи ЕО-1мб під керівництвом куратора Тетяни Єльнікової з нагоди відзначення річниці дня народження Георгія Кістяківського (1900-1982), вченого, фізикка, хіміка, громадського діяча.

Під час онлайн-зустрічі студенти змогли дізнатися про досягнення відомого вченого, які є досить масштабними, та дозволяють зацікавити студентів до пізнавання культурної спадщини як українських, так і закордонних вчених та громадських діячів.

Студенти ознайомилися не тільки з бібліографією Георгія Кістяківського, але і з видатними вченими та діячами з питання науки, техніки та державної політики. Це діяльність Дуайта Ейзенхауер, Роберта Оппенгеймера, Ernecn J., Arthur Y., Karl T., Alfred L. та інших.

Різноманітна та багатогранна діяльність громадського діяча Георгія Кістяківського та різноманіття його напрацювань у сфері фізики та хімії (зокрема випробування Мангеттенського проекту «Триніті», яке було першою детонацією ядерної зброї) безумовно позитивно вплинули на зацікавленість студентами його постаттю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */