Кураторська година студентів ГЕФ щодо відзначення 110 років з дня народження Євгенії Зарицької

Shares

В Житомирській політехніці 9 листопада 2020 року говорили про 110 років з дня народження Євгенії Зарицької. Так, 9 листопада відбулася кураторська година студентів гірничо-екологічного факультету академічних груп РР-50 та ГР-1мб під керівництвом куратора Володимира Шамрая з нагоди відзначення дня народження Євгенії Зарицької (1910-1979), оперної співачки, популяризаторки українських композиторів за кордоном.

Під час онлайн-зустрічі студенти змогли дізнатися про досягнення відомої оперної співачки, які є досить масштабними, та дозволяють зацікавити студентів до пізнавання культурної спадщини як українських, так і закордонних оперних діячів.

Студенти ознайомилися не тільки з бібліографією Євгенії Зарицької, але і з видатними оперними композиторами, твори яких виконувала співачка протягом життя. Це твори Доменіко Ґаетано Маріа Доніцетті, Джузеппе-Фортуніно-Франческо Верді, Клаудіо Джовані Антоніо Монтеверді, Ріхарда Штрауса, Джоакіно Антоніо Россіні, Ґустава Малера, Миколи Римського-Корсакова та інших.

Географія виступів Євгенії Зарицької безумовно вплинула на інтерес студентів до відвідування країн, де побувала співачка, та мотивувала на відвідування всесвітньо відомих театрів у майбутньому, зокрема «Ковент-Ґарден», м. Лондон, «Ла Скала», м. Мілан, «Ґранд-опера», м. Париж. Також студенти виявили зацікавлення відвідати оперний театр у м. Львові та познайомитися з класичними оперними аріями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */