Лекція для студентів спеціальності 125 «Кібербезпека» від Департаменту кіберполіції Національної поліції України

Shares

Житомирська політехніка вже кілька років активно співпрацює з державними структурами та комерційними ІТ-компаніями у сфері кібербезпеки.

Одним із етапів такої діяльності було укладення у серпні 2020 р. Меморандуму про співпрацю та партнерство з Департаментом кіберполіції Національної поліції України (ДКП НП України). Згідно цього меморандуму було складено,  узгоджено та затверджено річний план заходів щодо взаємодії та співпраці між Житомирською політехнікою та відділом протидії кіберзлочинам в Житомирській області ДКП НП України, згідно якого сторони домовилися у 2020-2021 навчальному році проводити не менше одного спільного заходу на місяць.

13 жовтня 2020 року, відповідно до плану заходів, співробітником відділу протидії кіберзлочинам в Житомирській області ДКП НП України Артемом Овчаровим для студентів 2-курсу спеціальності 125 «Кібербезпека» (освітня програма «Кібербезпека») факультету інформаційно-комп’ютерних технологій було проведено лекцію «Основні засади забезпечення кібербезпеки в Україні».

Студенти мали можливість задати питання безпосередньо фахівцеві-практику з питань законодавства та проведення заходів протидії кіберзлочинам, отримати інформацію щодо фахових вимог при працевлаштуванні у підрозділи ДКП НП України. Студенти також отримали запрошення для проходження практики у відділі протидії кіберзлочинам в Житомирській області ДКП НП.

Наступний спільний захід згідно плану – це круглий стіл “Методи боротьби з кіберзлочинністю 2020”, приурочений Міжнародному дню захисту інформації-2020 (“Computer Security Day-2020”), відбудеться наприкінці листопада 2020 р.

Кафедра комп’ютерної інженерії та кібербезпеки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */