Збори трудового колективу Житомирської політехніки у перший день нового 2020/2021 навчального року

Shares

1 вересня 2020 року у актовій залі Державного університету “Житомирська політехніка” відбулись збори трудового колективу університету напередодні нового навчального року. Традиційно, ректор Житомирської політехніки Віктор Євдокимов підвів підсумки Вступної кампанії поточного року, окреслив основні завдання та виклики, що будуть супроводжувати 2020/2021 навчальний рік в університеті.

На початку свого виступу Віктор Євдокимов зачитав Укази Президента України про відзначення викладачів та співробітників Житомирської політехніки державними нагородами України, присвоєння почесних звань за значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм і з нагоди Дня Конституції та Дня незалежності України.

В цілому, у 2020 році до Державного університету «Житомирська політехніка» подано 7788 заяв абітурієнтів за усіма освітніми ступенями та формами навчання на участь у конкурсному відборі. Приймальна комісія університету за результатами Вступної кампанії 2020, на сьогодні, зарахувала до  лав студентів Житомирської політехніки більше ніж 2000 осіб. Ректор наголосив, що зарахування на навчання за кошти фізичних та юридичних осіб ще триває, тому вищенаведена цифра – ще не є остаточною.

Окремо свою увагу ректор приділив усім факультетам університету, навів статистику по зарахуванню за окремими спеціальностями, оцінив їх здобутки порівняно з Вступною Кампанією 2019 року. Відзначимо, що результати вступу цього року вже є кращими порівняно з минулим роком. Віктор Євдокимов подякував колективу університету та студентам за активну профорієнтацію, роботу в приймальній комісії та результати, що були досягнуті.

Щороку колектив Житомирської політехніки поповнюють нові викладачі, серед яких доктори та кандидати наук. Не винятком є і цей рік, ректор університету привітав нових колег у складі науково-педагогічних працівників університету. Станом на 01.09.2020 року з 280 осіб професорсько-викладацького складу, які працюють на постійній основі 74% мають наукові ступені та вчені звання. На постійній основі в Житомирській політехніці працює 47 докторів наук, професорів та 160 кандидатів наук, доцентів.

Протягом серпня 2020 року в університеті був оголошений конкурс на заміщення вакантних посад науково-педагогічних працівників. Оголошувалося 118 вакантних посад науково-педагогічних працівників, взяло участь у конкурсі 108 осіб. Зараховано на роботу 107 осіб. Віктор Євдокимов привітав всіх колег з успішним проходженням конкурсу та побажав продуктивної роботи!

Під час свого виступу Віктор Євдокимов наголосив на  активній роботі органів студентського самоврядування університету та представив новообраного студентського ректора Житомирської політехніки,студента ФКІТМР Ігора Наумчука.

Навчальний рік 2020/2021 року є особливим з точки зору його організації та умов функціонування університетської родини.

Віктор Євдокимов ознайомив колектив з організацією освітнього процесу. Так, навчання у 1-му семестрі 2020/2021 навчального року розпочинається з “лекційного тижня”, на якому викладаються лекційні заняття, які дають можливість студентам розпочати вивчення навчальної дисципліни з лекційного заняття, після якого будуть практичні та лабораторні. Після лекційного тижня, тобто з 7 вересня 2020 року заняття відбуватимуться за традиційним двохтижневим розкладом. Розклад складається таким чином, щоб потоки різних академічних груп починали навчання у різний час (немає максимального скупчення академічних груп на 8:30 та 10:00). Кількість академічних груп денної форми навчання два роки поспіль збільшується, тому щоб забезпечити раціональне завантаження комп’ютерних класів для деяких академічних груп навчання буде відбуватися також і в у суботу.

Житомирська політехніка завжди дбає про безпеку як студентів, так і викладачів, тому під час зборів були озвучені особливості, пов’язані з COVID-19: допуск до роботи працівників за умови  використання респіратора або маски та після проведення термометрії; працівники із ознаками ГРВІ або температурою понад 37,2 не допускаються на робоче місце; маски використовуються в коридорах, під час проведення занять в аудиторіях – маски необов’язкові. Університетом закуплено дезінфікуючі засоби, наклейки для підлоги, прозорі екрани, щитки для охоронців корпусу та гуртожитків. Крім того, Віктор Євдокимов зазначив, що освітній процес в університеті буде організований залежно від епідеміологічної ситуації (рівня захворювання на COVID-19) у Житомирі.

Наприкінці зборів трудового колективу, ректор Житомирської політехніки Віктор Євдокимов окреслив плани на 2020/2021 навчальний рік, побажав колективу університету здоров’я та успішної реалізації усіх починань як на освітянській, так і науковій нивах!

#ЦеЖ_Політехніка

Один коментар до “Збори трудового колективу Житомирської політехніки у перший день нового 2020/2021 навчального року”

  1. Вітаємо!
    Натхнення, творчих злетів та наукових досягнень колективу!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */