Президент України Володимир Зеленський відвідав Житомирську політехніку

Shares

8 вересня 2020 року Президент України Володимир Зеленський, голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко та поважні гості завітали до Державного університету “Житомирська політехніка”. Свій візит до університету Президент України розпочав з екскурсії до новоствореного Інтерактивного музею науки і технологій «Політехнік».

На початку зустрічі ректор університету Віктор Євдокимов у своєму виступі презентував основні досягнення студентів та колективу Житомирської політехніки, історичні віхи становлення університету, структуру, рейтингові позиції, заходи по популяризації науки серед молоді тощо.

Студент та координатор Starup HUB’у Житомирської політехніки Денис Любченко продовжив виступ ректора інформацією про активність студентів у науці та підприємництві, розроблені ними стартапи, зосередивши увагу гостей на стартап-проекті студентів Mech.Lab.

MechLab  – це студентська наукова лабораторія, пріоритетними напрямами діяльності якої  є реалізація студентських стартапів, наукових робіт, проєктів; провадження інноваційної діяльності  в університеті та за його межами; відновлення  матеріально-технічної  бази університету; впровадження STEM-освіти; виконання науково-дослідних робіт, надання науково-технічних послуг, виготовлення науково-технічної продукції на замовлення підприємств, організацій, установ.

На сьогодні основним проектом, що реалізується студентами Mech.Lab, за власною ініціативою та підтримкою керівництва Житомирської політехніки, є  створення Інтерактивного музею науки і технологій «Політехнік». Проект відбувається на базі відремонтованого приміщення бібліотеки університету. Головне завдання музею –  пробудити інтерес школярів та студентів до науки та навчання, показати науку цікавою, зрозумілою і видовищною,  продемонструвати, що навіть найскладніші наукові завдання можуть бути захоплюючими. Музей зараз знаходиться в процесі наповнення, щодня з’являються нові експонати, що створюються руками студентів. В майбутньому можна буде ознайомитися з експонатами за тематичними напрямами: механіка, оптика, електрика, логіка, акустика та магнетизм. Президент України Володимир Зеленський оглянув експонати, що вже знайшли своє місце в музеї.

Наступна локація, що була  представлена у конференц-залі  – розгорнута мобільна експозиція  технічних та програмних розробок, присвячених аграрній, екологічній, промисловій, робототехнічній, гірничій, інформаційно-комп’ютерній, транспортній та іншим галузям й актуальним науково-освітнім напрямам досліджень студентів та викладачів Житомирської політехніки. Відзначимо, що науковці університету залучені до впровадження технології керування безпекою дорожнього руху. Під час обговорення даного напряму, Президент попросив надати пропозиції щодо реалізації цієї технології на території всієї Житомирської області.

Спілкувався Володимир Зеленський зі студентами та викладачами університету. Так, гості відвідали заняття студентів спеціальності 125 “Кібербезпека”, яке проводилося в лабораторії мережних технологій та кібербезпеки, що організовано у співпраці з корпорацією CISCO. Нашими студентами було продемонстровано роботу по захисту комп’ютерних мереж на реальному фізичному обладнанні. Представників делегації було поінформовано про можливості та досягнення університету щодо підготовки фахівців з кібербезпеки та співпраці зі стейкхолдерами. В процесі діалогу, Президент поцікавився кількістю студентів, які навчаються на даній спеціальності. Андрій Єфіменко, завідувач кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки, надав інформацію гостям, що кількість студентів на сьогодні становить близько 100 осіб, під час Вступної кампанії-2020 Житомирською політехнікою отримано максимальні обсяги державного замовлення за цією спеціальністю.

В наступній лабораторії гостям були представлені наукові розробки кафедри комп’ютерних наук, інженерії програмного забезпечення, біомедичної інженерії та телекомунікацій. Студентом ІІ курсу магістратури ФІКТ, стипендіатом програми «Завтра.UA», стипендіатом Президента України Ісаєвим Андрієм було продемонстровано власну наукову роботу   «Дослідження та реалізація системи моніторингу стану автошляхів».

Також студентами Житомирської політехніки було продемонстровано роботу програмних додатків доповненої реальності «Сонячна система» та «Пам’ятники  Житомира», комп’ютерну гру «Кубик-рубик» та інші розробки у середовищі Unity.

Викладачі університету презентували робочі місця для проведення наукових досліджень та лабораторних робіт з реєстрації біомедичних сигналів і обробки біомедичних зображень; налагодженню програмно-апаратного комплексу визначення місцеположення транспортних засобів за допомогою GPRS-трекера.

Ми вдячні гостям за інтерес до наукових розробок студентів та викладачів Житомирської політехніки, а також за надані пропозиції за результатами візиту!

Своїми враженнями від візиту у Державний університет “Житомирська політехніка”, спілкуванням зі студентами та викладачами Президент Володимир Зеленський поділився під час презентації Стратегії розвитку Житомирської області до 2027 року:

«Чудовий університет. Я вражений, дуже задоволений, що є такий університет. Найголовніше, що я побачив там, крім умов, про які можна дуже багато говорити й пишатися, – це однаково розумних, енергійних, молодих, інтелектуальних, задоволених і щасливих студентів та викладачів»

Дякуємо Президентові України Володимиру Зеленському за винайдену можливість відвідати з візитом Державний університет “Житомирська політехніка” та позитивну оцінку роботи наших студентів і колективу університету!

 

Фото з офіційних сайтів:

Житомирська обласна державна адміністрація 

Офіційне інтернет-представництво Президента України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */